Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tudnátok számomra javasolni témákat a munkaerőpiacon belül?
0
Sziasztok! (Egy picit talán off téma de belekezdek)

Végzős egyetemista vagyok és az államvizsgám témája a munkaerőpiac (habár Romániában, ez úgy vélem nem igazán releváns infó).
A segítségetek szeretném kérni, mivel a dolgozatom elméleti része már nagyjából kész van, a következő gyakorlati részhez pedig a statisztikai adatokat kell elemeznem és azokból összeraknom valamit. Mondták már, hogy vizsgáljam a nemek eloszlását, viszont ez elég száraz véleményem szerint. Amit már kiválasztottam az a fiatalkorú munkanélküliség... (ha ezzel kapcsolatban van bármiféle ötletetek nyugodtan leírhatjátok).

Olyan úgymond témát szeretnék, ahol mondjuk lehet vizsgálni az összefüggéseket, hogy pl valami kialakult és, hogy az mitől van (x változása befolyásolja az y-t, amelynek következtében változik a z)... de ez csak egy példa.

Azt szeretném ha nem lenne unalmas a dolgozatom, ha van bármiféle ötletetek nagyon örülnék ha leírnátok nekem.

További szép estét!
2019.03.23 21:19
Folyamatban rck11 2019.04.28 00:04 3
1
Esetleg valami a tudatos (és helyes) számítógép/internethasználatot vizsgálja?
2019.04.15 20:58
0
Hát a munkaerőpiac elég tág.
Itthoni példa, amit bőven bele lehetne vonni. Csak címkéket írok:
- fiatalkorú munkanélküliség, ennek okai (pl: az adott , kitanult szakmában nem tud elhelyezkedni, miértje: nincs gyakorlat, stb.)
- az önéltrajzról is bőven lehetne mit írni, meg a HR-ről :) Egyszerűen sokszor mindkét fél nincs képben semmivel és itt is adódhatnak gondok, amivel a cégek, illetve munkanélküliek ássák maguk alá a szénát. Nem egyszer tapasztaltam, hogy a HR-s hölgy és a felvételiztető mérnökúr nem volt képben semmivel, bármilyen kérdést tettem fel.
- Bérproblémák, vannak olyan szakmák melyek durván meg vannak fizetve és vannak melyek kevésbé. Ezt lehetne vizsgálni, hogy miért stb.
- például, ha szeretnél akár politikába is menni a munkaerőpiacban, akkor elő lehet hozni, hogy rengeteg fiatal és középosztályú ember megy külföldre (legfőképp nyugatra), mellyel borul a piac itthon, sőt a munkaerőviszony is. Na meg a nyugdíjt sem tudják ezáltal finanszírozni. Lassan több lesz a nyugdíjas és tanuló +csecsemő/óvodás, mint dolgozó ember (legalábbis Magyarországon). Ezt bőven lehet bogozni, miből miért - hogyan.
- Bele lehet írni, hogy itthon vállalkozóként (ha jól csinálod), bőven jobban meg tud élni az ember, mint mondjuk egy gyárban 4 műszakban vagy 3-ban, kb minden hétvégén dolgozva.

Igazából rengeteg munkaerőpiac kutatási lehetőség van :D
2019.04.28 00:04
A válaszadáshoz lépj be vagy regisztrálj!