Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Hogyan kapcsoljam BE a Windows 10 Defendert?
0
Sziasztok!

Tegnap kikapcsoltam a vírusírtót (nincs külső, csupán a win 10 defender), mert töltöttem le olyan dolgokat, amihez szükségem volt keygen-re licensz fájlokhoz és, hogy ezeket ne törölje.. de tudjátok miről beszélek. A próbléma csak az, hogy most nem tudom visszakapcsolni. Tehát amíg egy kattintással ki/be kapcsoltam, addig most ez az opció szürke és nem engedi kapcsolni.

Erről beszélek: https://i.imgur.com/44BbVCb.png


u.i.: megpróbáltam egy yt tutorial után a következőt: A windows PowerShell-be bemásoltam a következőt: Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $false

A helyzet az, hogy semmi változás és még a felületet sem látom.
https://i.imgur.com/5FByVKy.png


Valami ötlet? :)
2019.03.11 15:57
Megoldva Státusz rck11 Kérdező 2019.04.15 06:00 Aktivitás 6 Válaszok
11
Nem túl jó ötlet kikapcsolni az antivírust kétes eredetű (és rendeltetésű) programok futtatásakor. Próbáld meg ezen videó alapján visszakapcsolni a Defendert. Ha nem sikerül, akkor keress külsős víruskergetőt (példáult ezt) és nézd át vele a gépet, mert valószínű, hogy az általad futtatott programok valamelyike vírust tartalmazott.
2019.03.12 15:10
1
Egy format C: és Windows újratelepítés lehet csak biztos megoldás..

Legközelebbre meg a vírusirtót SOHA, semmiért nem kapcsoljuk ki. (nagyon kevés kivételtől eltekintve, de ebbe az ismeretlen eredetű szoftverek (gondolom rendszergazdai joggal) történő futtatása határozottan NEM tartozik bele). ;)
2019.03.12 15:20
0
Sajnos az FL Studio pluginok több száz dollárba kerülnek, nekem meg még nincs pénzem ezekre.

Megnéztem a videót ami insider javasolt és bár a videóban mutatott dolgok nem működtek a regedit-ben nálam megjelent még egy további opció a win defendernél és hasonlóan jártam el.. és most elvileg működik szóval köszönöm a segítséget! :)

Egyébként az online filmes oldalak okoznak számomra gondot, szerintem onnan szedek fel dolgokat. Van ncore-om meg minden, viszont nem tudok seedelni, mert miközben megy a torrentem egyszerűen nincs netem, mintha percenként áramingadozás lenne, ezért kényszerülök online, mivel ha nem seedelek napokra tilthatnak. Frissítettem a drivert is de semmi... még mielőtt rányomok egy megoldvát, tudtok erre a kérdésemre válaszolni? :)
2019.03.12 15:42
1
De ha kikapcsolod a vírusirtót, amikor ismeretlen forrásból származó programot futtatsz, akkor gyakorlatilag tökéletesen felesleges a vírusirtó - aminek pont az lenne a dolga, hogy az esetlegesen ezekben a programokban lévő kártékony dolgoktól megvédje a rendszeredet.

"Egyébként az online filmes oldalak okoznak számomra gondot, szerintem onnan szedek fel dolgokat."

Gyakorlatilag esélytelen, hogy a böngészőből bármilyen vírus az operációs rendszerbe, vagy a böngészőbe beépüljön. (leszámítva azokat az egyértelmű eseteket, amikor a vírust te töltöd le pl. exe, vagy böngésző-kiegészítő formájában). Ennek az az oka, hogy a böngésző gyakorlatilag egy sandbox, az ott futó (JavaScript) kód, csak akkor tud ilyet csinálni, ha lyukas a böngésző, amit használsz (mert vagy rossz valami a böngésző kódjában, de ezek megtalálása kihasználása nem triviális, és felfedezésük után általában gyorsan javítani szokták, tehát a böngésző frissen tartásával lehet ellenük védekezni. A másik lehetőség, ha a weboldalon futó kód egy külső dolgon át éri el a számára amúgy elérhetetlen dolgokat, (mondjuk Chrome / Firefox, vagy bármilyen bővítményen, vagy egy exe-n át), de ez esetben már a gépeden kell legyen egy erre a célra használható vírus az új lefutásához. - tehát visszakanyarodtunk az első ponthoz, hogy ilyen támadáshoz is neked kell először letöltened (és futtatnod) valamit, amit nem kéne).

Az, amit egy weboldal tenni tud, hogy mondjuk bitCoint bányászik a háttérben. - ez sem egy kellemes dolog, de az oldal bezárásával meg is szűnik a probléma. (vagy támadás lehet még az adathalászat, és ezekhez hasonlók, de ezekben mind közös, hogy az érintett lap bezárásával likvidálható a dolog... )

Tehát összegezve: egy weboldal meglátogatásával, ha onnan semmit nem töltesz le, gyakorlatilag sem a böngészőbe, sem az operációs rendszerbe nem juthat vírus. Weboldalaktól ilyen téren nem kell félni, nem (elsősorban) erre a célra kell a vírusirtó. Ellenben egy letöltött exe, ami még rendszergazdai jogokat is kér, egyértelműen az a kategória, ami csúnya dolgokat tud csinálni, és nem érdemes vírusirtó nélkül hagyni futni... Rosszabb esetben az is lehet, hogy a kikapcsolt vírusirtó mellett olyan dolgokat csinált, hogy a később bekapcsolt vírusirtó már nem fogja tudni megtalálni a még mindig, folyamatosan tevékenykedő vírust.


Warez kérdésekre nem tudok, és nem is szeretnék reagálni -
2019.03.12 16:24
1
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ! Szép estét ;)
2019.03.12 18:26
0
"...
töltöttem le olyan dolgokat, amihez szükségem volt keygen-re

most nem tudom visszakapcsolni. Tehát amíg egy kattintással ki/be kapcsoltam, addig most ez az opció szürke
..."

Nincs ingyen ebéd!
Tudod miről beszélek. A vírusoknak kell a szabad tér. Amit tehetsz, hogy a HDD/SSD-t átteszed egy tiszta gépbe adatlemezként és végzel egy alapos víruskeresést és irtást. Ha erre nincs lehetőséged, nincs másik géped, akkor egy live lemezről végzed el a vírusmentesítést.

Kaspersky Rescue Disk 18
Comodo Rescue Disk (CRD)

2019.04.15 06:00
A válaszadáshoz lépj be vagy regisztrálj!