Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Out of memory
0
Sziasztok!

Mivel szerettem volna kicsit "speed up"-olni a laptopom megnéztem ezt a videót:

Megcsináltam ill. letöltöttem mindazt amit mutatott a videó készítője.

Sajnos csak rosszabb lett az egész, és utána visszaállítottam kb a dolgok 80-90%át, de sajnos még mindig fent áll a probléma amit most meg is mutatok:

Kép megnyitása

Az Opera esetében ezzel találkozom, kipróbáltam más böngészőt is, ott még rosszabb a helyzet ugyanis ilyesmit nem ír ki, hanem egyszerűen leveri a biztosítékot. Úgy értem, hogy lefagy, van mikor elfeketedik a kép de olyan is volt, hogy a videókártyát sem ismerte fel és kép méretet váltott magától.


Ha valaki tudja mitől lehet, az kérem segítsen. Annyi biztos, hogy a videó szerinti beállítások után romlott a helyzet.
2018.04.06 10:51
Megoldva rck11 2018.11.01 14:33 7
0
https://www.youtube.com/watch?v=SaYbFmB2rDw&t=
2018.04.06 10:53
0
Image
2018.04.06 10:54
0
Szia! mennyi szabad memóriád van? Egy feladatkezelőt nyiss ilyenkor és mutasd meg nekünk :) Szerintem elfogy a ramod, általában 2gb ram laptopoknál, gépeknél szokott ilyen lenni.
2018.04.06 19:47
0
Image

4GB ramom van... ezelőtt ilyen gondom nem volt, valamelyik beállítás okozta ezt, amit a videó szerint csináltam, csak nem tudom melyik :/
2018.04.07 17:34
10
A videóban a 13:20-tól kezdődő részt csináld vissza, utána jó lesz. Azzal ugye azt állította be, hogy minden maradjon a memóriába, ne legyen lapozófájl stb.. Vissza kell állítani automatikusra, ahogy gyárilag volt és ha minden igaz jó lesz.
2018.04.08 16:07
1
Azt hiszem helyrejött! Ha visszaállítom úgy, ahogy volt nem változik semmi... akkor is 0-át vesz, viszont beállítottam customként (nem tudtam értékként mennyit adjak meg, gondoltam a ramomnak megfelelőt, maxnak meg a dupláját) és helyrejött.

Image

Hálás vagyok érte, különösen a gyors válaszért... nagyon szépen köszönöm!
2018.04.08 23:45
2
Driver letöltők és optimalizálók
Ezek felejtősek. A Windows 10 hardverkezelése elég bugos. Emiatt elég kényess a használt driverekre. Célszerűen az a jó, ha a saját MS tárolókból a hozzá való drivereket a Windows updaten keresztül letölti és telepíti a rendszer. Ezek már nem a korábbi Windowsokban megszokott általános célú illesztőprogramok, hanem a hardverek gyártói által a hardverhez készített illesztők, a Windows 10 számára "fogyasztható" formában újracsomagolva. Értelemszerűen az MS rendszeresen aktualizálja ezeket a drivercsomagokat és így a Tízes mindig a legfrissebb elérhetőt telepíti.

Windows optimalizáló programok
Gyakorlatilag teljesen értelmetlen és szükségtelen alkalmazások. Jó esetben semmit nem csinálnak azon kívül, hogy a felhasználót stresszelik azzal, hogy állandóan jelzik, mennyire rossz állapotban van a rendszer. Ebben az Iobit ASC különösen élen jár. Nem beszélve arról, hogy ez a program egy vírustanya. Erről a Malwarebytes fórumán van egy elég hosszú leírás, szakértőktől. De a CCleaner sem jobb. Ez többnyire, hosszabb rövidebb idő elteltével, képes összeomlasztani a rendszert. Talán egyedül az Auslogic ilyen célú alkalmazásai használhatók a rendszer optimalizálására. Ennek a cégnek a szoftvereit, a MS is elismeri.

Memóriakezelés, lapozófájl
A Windows 7 64 bit óta a lapozófájl nem kötelező. Ha legalább 4GB rendszermemóriát és 64 bites Windows 7-est, vagy újabb Windowst használsz, akkor a lapozófájl (virtuális memória) teljesen kikapcsolható. Ennek viszont az az alapfeltétele, hogy teljesen homogén 64 bites rendszert használj. Tehát maga az OS és a telepített szoftverek is, mind 64 bitesek legyenek. Ugyanis a 32 bites szoftverek számára, továbbra is szükséges a lapozófájl megléte.

Szoftver kezelés, telepítés, eltávolítás
A Windows telepítéskezelője nem túl hatékony. Eltávolítás, uninstall után, sok szemetet hagy a rendszerben. Emiatt érdemes olyan telepítéskezelőt használni, ami képes a visszamaradt fájlok, könyvtárak és registry bejegyzések eltávolítására, törlésére. Ehhez olyan telepítéskezelőre van szükség, ami képes figyelni, naplózni a telepítést és a naplófájlt felhasználva, maradék nélkül eltávolítani a telepített alkalmazásokat.
Comodo Programs Manager
Revo Uninstaller
DoYouData Uninstaller
2018.11.01 14:33
A válaszadáshoz lépj be vagy regisztrálj!