Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Át partícionálás
0

Jelenleg a képen látható a helyzet. A legtöbb partíció fel van címkézve, a DEV/SDA6 pedig a 64bit-es Ubuntu, amit használni szeretnék. A probléma, hogy anno a 64bit-es Ubuntu partíciójából lett levágva az user data rész, így csak 37 Gb maradt a tényleges rendszernek. 32bit-es Ubuntu-t akarom törölni, de azzal még nem érek el semmit, mert útban van a Boot partíció, amit nem szeretnék bántani. Így azt gondoltam, hogy a 32bit-es rendszer helyére megy az User data, a régit törlöm, és máris van 70 Gb-m a 64bit-es Ubuntu-nak.

Image


A kérdésem az lenne, hogy ez így lehetséges? Eltüntetek egy rendszert arra a Grub mit fog szólni? És a Windows ahhoz, hogy egy partíció teljesen máshová került? Ez így működhet?

2016.02.06 10:31
Folyamatban Státusz vmarci21 Kérdező 2016.03.15 10:31 Aktivitás 1 Válaszok
2
Elég a Grubból (GUI) kivenni a törölt OS-re vonatkozó részt és nem lesz gond. Ezt akár a partíció törlése előtt is megteheted. De ha elmaradna, nem probléma. A Grub addig nem foglalkozik a bejegyzéssel, amíg nem próbálod indítani a törölt rendszert.

A változás a Windowst nem fogja érinteni. Ha jól látom, akkor az a lemez első partícióján van és így ennek az elhelyezkedése nem fog változni. Így a boot javítása szükségtelen.

Ha mégsem indulna a Windows, akkor a telepítőlemez parancssorából (Shift+F10):
bootrec /scanos
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
2016.03.15 10:31
A válaszadáshoz lépj be vagy regisztrálj!