Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Western Digital válasza a SMR botrányra: Red Plus

Korábban írtunk az SMR botrányról, melyben minden gyártó kivette a részét. Bár feltűnően nagy botrány a Western Digitalt érintette. Mi sem értjük, hisz a további gyártók még mindig nem válaszoltak különböző Tech portálok megkeresésére, miközben tesztek szerint köztudott, hogy ők is számos típusú merevlemezeikben alkalmaznak SMR technológiát.

Régi táblázat:

A WD Plus vonal:

A WD elég hamar, pár hónapon belül adott ki egy közlemény, miszerint frissítik a RED szériát. Az SMR technológiával készült lemezek sima WD RED nevet fogják viselni, míg a CMR-s lemezek WD RED Plus-ként kerülnek a vásárlók elé. A Pro-ba nem nyúltak bele.

Bár a Plus szériával nem lenne gond, mégis ami a típusjelölést illeti kicsit megtévesztő lesz. Az új széria az EFAX nevet viseli, míg a korábbi EFRX-et. Ami eddig SMR technológiát viselte annak maradt EFAX a típusa, a Plus vonalba pedig visszahozták az EFRX jelölést (2,3,4,6 TB változatoknál). A Western Digital a frissített sima Red merevlemezeket otthoni felhasználásra ajánlja.

A Synology továbbra sem kívánja támogatni otthoni NAS szervereibe az SMR technológiával gyártott merevlemezeket (támogatási lista szerint). A Synology-t emailben kerestük, hogy ez változhat-e későbbiekben, egyenlőre nem kaptunk választ.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}