Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

Siemens Logo 8 – Programozószoftver telepítése

Az első cikkemben a PLC tulajdonságiról és úgymond felépítéséről esett szó, most pedig a szoftveres oldalát veszem célul. Alapvetően érdemes tudni, hogy a Logo programozófelületének neve Logo!Soft. A program nem ingyenes, kapjuk a megvásárolt PLC mellé vagy 54 EUR cserébe megkapjuk a szoftvert. Esetleg, ha korábbi verziót megtaláljuk törten a neten, akkor használhatjuk, próbálgathatjuk, de ezt mindenkinek a saját felelősségére. Érdemes egy ilyen PLC-be beruházni, ha van konkrét komolyabb elképzelés. Ezután a frissítés letöltése cím alatt tudjuk letölteni a Logo!Soft 8.1 frissítést, mellyel ingyenesen rá tudunk frissíteni a leendő verziónkra.

A frissítés letöltése

Letöltés 32bit

Letöltés 64bit

Magyarosítás?

Létezik hozzá. Hiányos, de javarésze le van fordítva. Nekünk szerintem angolul sem jelenthet problémát, hisz ha ilyenbe belefogunk, akkor érdemes valamilyen szinten angol vagy német nyelvi alapismerettel rendelkeznünk.

A magyarosítást innen tudjuk letölteni.

Telepítés

Elsősorban feltelepítjük és aktiváljuk (cd-n aktivált lesz telepítés után). Majd a letöltött frissítést csomagoljuk ki, akár 7-zip vagy winrar segítségével. Az updateTemp mappában van egy setup.exe fájl. Azt futtassuk és lépésről-lépésre telepítsük. Ne változtassunk semmit, minden kiegészítő, egység mehet fel a gépünkre. Telepítést után körülbelül 450mb helyet foglal majd a szoftver.

Magyarosítás is hasonlóképp működik. Bontsuk ki a következő helyre a csomagolt fájl tartalmát és amit kell az írjuk felül: C:\Program Files\Siemens\LOGOComfort_V8.1

Hol találom?

A startmenüben fog elhelyezkedni, mégpedig a Siemens LOGO!Soft\LOGO!Soft Comfort 8.1

Összegzés

Jelenleg a telepítést mutattam be röviden, de a következő cikkben a programfelületről és csatlakozásról lesz szó. Ha segítség kell a telepítésben vagy frissítésben bátran kérdezz hozzászólásban!

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}