Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

NVIDIA : Hogyan érhetünk el élénkebb színeket

Ha egy olyan NVIDIA kártyával rendelkezünk amely támogatja a megjelenítő konfigurálhatóságát, könnyen tehetünk szert sokkal gazdagabb színvilágra. Ez előny lehet számos játékban, hiszen a színek miatt sokkal előbb észre vehetjük ellenfelünket. Sok kiegészítő fájl létezik már erre, (pl.: Counter Strike : Global Offensive-nél a SweetFX) viszont sokan félnek az esetleges kitiltásoktól, mert a program cheat-nek is érzékelheti, ami örökre megfoszthat minket kedvenc játékunktól. Ettől viszont nem kell tartanunk ha ezeket a lépéseket végrehajtjuk amelyeket befogok mutatni, hiszen videókártyánk lehetőség bocsájt rá hogy alkalmazzuk így nem kell tartanunk az esetleges ban-tól.

  1. lépés: Győződjünk meg róla ,hogy a kártyánk drivere megtalálható-e a számítógépen.
    Ha nincs telepítsük fel az NVIDIA oldaláról (http://www.nvidia.com/Download/index.aspx)Be kell állítanunk a kártya típusát, operációs rendszerünket és a nyelvet amelyen szeretnénk használni driver-t. Itt az én példám : 
  2. lépés: Ha feltelepítettük a drivert akkor az asztalon az üres helyre nyomnunk kell egy jobb klikket és az „NVIDIA Vezérlőpult” feliratra rákattintva már hozzá is férünk mindenhez ami csak kell a folyamat elvégzéséhez.
  3. lépés: Bal oldalt látjuk felsorolva a menüpontokat. Ezek közül nekünk a „Megjelenítő” ponton belül az „Asztali színbeállítások megadása” pontra lesz szükségünk.
  4. lépés: Ezt követően a „3. A következő javítások használata” menünél a „Digital vibrance” felirat melletti skálát húzzuk fel annyira ,amennyire szeretnénk hogy élénkek legyenek a színek. Én 100%-on használom.
  5. lépés: Ezt követően az „Alkalmaz” gombra kattintva a jobb alsó sarokba jóváhagyjuk ,és meg is volnánk.

A különbség jelentős, én nagyjából 2 éve használom ezt a beállítást és már nem is tudnék visszatérni az 50%-os beállításra.

Természetesen ez nem csak játékoknál, mindenhol jelen van ez a színfelerősítés.

Ha kiszeretnénk kapcsolni ,mert esetleg bántja a szemünket vagy csak szimplán nem tetszik csak vissza kell tennünk a csúszkát 50%-ra

Ezek a beállítások természetesen AMD, Intel kártyákon is megtalálhatóak ,de sajnos az nem állt rendelkezésemre.

Köszönöm hogy figyelemmel kisérted ezt a kis cikket, remélem sikerült segítenem azoknak a játékosoknak, akik már régóta kerestek megoldást erre, vagy épp azoknak akik csak az élénkebb színeket kerestek.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}