Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Néhány kütyü, amit akkor sem érdemes megvenni, ha szinte ingyen adják

A karácsony egy jó időszak az elektronikai cikkek bevásárlása és lecserélése terén. Viszont ezekből az árucikkekből nem csak abban az időszakban vásárlunk, hanem igazából bármikor, amikor épp szükségünk van az adott termékre. Létezik számos olyan termék, amely gyenge -silány alkatrészekből áll, avagy összeszerelés és minőség miatt használatlan, vagy éppen csak elég nyűg vele szenvedni. Összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, amelyet nem igazán érdemes a listánkra írni.

USB A+ hálózati töltő

A kis jószágra panaszok érkeztek dögivel. A jelenség a következő: Hangosan sípol, ha telefont ráhelyezzük, akkor a sípolás halkabb.

Ez egy nyákon lévő 2200uF-os (gyártó: Samxon) kondenzátornak köszönhető. Kiváltást követően a hang megszűnik és biztonsággal lehet használni az eszközt.

Omega 2.0 OG-15 hangszóró

A gyártó szerint 6W-ra képes az eszköz, miközben a tápcsatlakozója szimpla USB. A számítógépünk USB-n keresztül maximum 5V - 500-650mA képest leadni, így ez a 6W is érdekesen hangzik.

Azt érdemes erről tudni, hogy körülbelül 20% hangerő felett nagyon magas és vállalhatatlan lesz a hangzása.

Serioux Drago 300

Ennek a típusnak egy fix széria hibája van, mégpedig, hogy nagyon gyenge a jel. Körülbelül 30-40cm távolságra képes meglenni a jeladótól (USB), mert különben képes megzavarodni.

Ez alatt azt érdemes tudni, hogy szaggatottan jár a kurzor a képernyőn. Ami még zavaró tényező lehet sokak számára, hogy nincs kikapcsoló gombja (annyira pedig nem takarékos, kb 2-3 heti elemcsere).

Genius FaceCam 320

Gondolnánk, hogy a Genius egy szuper gyártó márka. Igen valamiben, de alsó és alsóközép kategóriás kamerákban nagyon gyenge szintet tudja hozni.

A FaceCam 320 típusú webkamerájuk határozott visszajelzésekkel mondhatjuk, hogy rosszul sikerült termék. Szép kép mellett a mikrofon sikeredett olyannyira gyengére, hogy a legtöbb felhasználó szerint „használhatatlan” visszajelzéssel érvelt. Ez annyit jelent pontosan: ha a szánk előtt van a kamera (ott pedig a mikrofon), akkor hallja normálisan a másik fél a mondandónk. 15-20cm távolságban már érthetetlen a hangunk az eszközzel (halk).

Sony MDRV55

A Sony-ról korábban jó véleménnyel voltunk. Ez a típus olyan alsó- alsóközép kategóriában helyezkedik el. Jó és rossz vélemények is vannak róla, de vegyesen. Ezért kipróbáltuk mi is.

A termékre ránézve kellemes csalódás, viszont mégsem ilyen rózsás használat közben. A doboz hang, a túl feszes fejpánt, a papír párnák, a nyikorgások eléggé siralmassá teszi a mindennapokat. A doboz hang alatt értendő, hogy elég magas és mintha egy visszhangzó szobában ülnék, a túl feszes fejpánt pedig kb 15-20perc után kezd kényelmetlenné válni és ezt követően fülfájás és fejfájás tuti, ahogy a könyvben le van írva. A papír párnák néhány hónapot bírnak, majd kopnak, darabodosnak, illetve az eszköz, ha megmozdulunk recseg-ropog – nyikorog.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}