Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Javított eredményén a Nokia a harmadik negyedévben

Bevétele némi csökkenése mellett javított működése eredményességén a finn Nokia mobil távközlési berendezés gyártó és szolgáltató vállalat a harmadik negyedévben.

A honlapján közzétett beszámoló alapján a harmadik negyedévben a Nokia 5,294 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, 7 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbinál. A bevétel árfolyam-kiigazítással 3 százalékkal csökkent. A működési eredmény eközben 2 százalékkal 486 millió euróra emelkedett, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 9,2 százalékra javult 8,4 százalékról.
Az egy részvényre jutó nyereség az egy évvel korábbival megegyező 5 eurócent lett.

Az év első kilenc hónapjában 15,301 milliárd euró bevételre tett szert a Nokia, 7 százalékkal kisebbre a 2019 első kilenc havinál. Árfolyam-kiigazítással a csökkenés 6 százalékos volt. A működési eredmény 18 százalékkal 1025 millió euróra javult, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 6,7 százalék lett az előző évi 5,3 százalék után. Az első kilenc havi egy részvényre jutó nyereség 11 eurócent lett, szemben az előző évi 7 centtel.

Pekka Lundmark, a Nokia vezérigazgatója a negyedéves beszámolóban rámutatott, hogy a cég jó eredményt tud felmutatni minden üzletágában, de "a vezető szerep eléréséhez erősítenie kell kutatási-fejlesztési erőfeszítéseit az 5G technológiában". Megerősítette, hogy a Nokia "mindent meg fog tenni, hogy megnyerje az 5G hálózati fejlesztésekért vívott csatát". Elmondta, hogy a Nokia Enterprise hálózati berendezés üzletág folytatta kétszámjegyű növekedését, tovább javította versenyképességét és jövedelmezőségét.

A vezérigazgató bejelentette egyúttal, hogy változtatnak a konszern működési modelljén, ennek keretében minden egyes üzletága nagyobb önállóságot kap saját piacán a vezető pozíció megszerzésére. Az új stratégia pontos részleteit decemberben hozzák nyilvánosságra - mondta.

A folyó évre a Nokia 20-26 centes egy részvényre jutó nyereség elérését tervezi, korábban 20-30 centre számított. A bevételarányos jövedelmezőséget 8-10 százalékra várják, a korábbi 8-11 százalék helyett. A bevételarányos jövedelmezőségük 2021-ben 7-10 százalék körül alakulhat.

Oszd meg másokkal is:

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}