Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Hogyan aktiváljuk a Chrome új, material design-os fejlécét

A Google nagyon bekeményített a Material Design Refresh projekttel, amelynek révén a szolgáltatásait szeretné átalakítani külalak szempontjából úgy, hogy azok a Material Design standardjainak megfeleljenek. Aki Gmail-t vagy Google Drive-ot használ, annak nagy valószínűséggel feltűnt, hogy változott a design. Egyeseknek nagyon bejön, másoknak nagyon nem, de a Google itt nem akar megállni. 

A következő célpontjuk a Google Chrome böngésző, melynek külalakja a legelső release óta csak nagyon kevesett változott. Bár hivatalosan még nem jelent meg az új design, két beállítás megváltoztatásával könnyen előhívható. Most pedig megmutatjuk, hogyan kell!

1. Frissítsd a böngésződ a 68-as verzióra.

Amennyiben nem rendelkezel a Google Chrome legfrissebb, 68-as verziójával, frissítsd azt. Ehhez mindössze be kell másolnod ezt a böngésző címsorába: chrome://settings/help, majd, amennyiben van frissítés, az automatikusan le lesz töltve és telepítve.

2. Engedélyezd az új kinézetet.

Másold be ezt a címet a böngésző címsorába: chrome://flags/#top-chrome-md, majd a legördülő listából válaszd ki a Refresh elemet és indítsd újra a böngészőt.

3. Színprofil módosítása

Előfordulhat az, hogy a 2. lépésben leírt opció módosítása után picit megsárgul a böngésző. Ez a színprofil módosításával javítható:

Menj a chrome://flags/#force-color-profile címre, majd a legördülő listából válaszd ki az sRGB opciót. Végül pedig indítsd újra a böngészőt.

 Végszó

És ennyire volt szükség a Google Chrome új fejlécének engedélyezéséhez! Nektek mi a véleményetek róla? Írjátok le egy hozzászólás formájában :)

bigblog profilképe
Sallai József @bigblog Egy srác akit nagyon érdekel a technológia, a fejlesztés és az alkotás.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}