Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Használt laptopot Home Office-hoz?

2020 sok cég életében hozott változásokat, melyek közül az egyik a nagyarányú otthoni munkavégzés elterjedése volt. Míg korábban a magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások nagy része nem tartotta életképes koncepciónak a Home Office-t, a karantén, illetve a járvány elindította a korábban ellenálló hozzáállás felpuhulását. Ugyanakkor sokan csak most szembesültek azzal, hogy a dolgozók számára otthon nem állnak rendelkezésre megfelelő körülmények. És nem csupán az IT biztonságról beszélünk: számos családban egyáltalán nincs, vagy nincs kellő számú laptop. Érdemes lehet elgondolkozni egy használt laptop vásárlásán.

Amit a felújított megoldásokról tudni érdemes 

Érdemes először tisztázni, honnan is származnak az eszközök: amikor egy vállalkozás eljut egy olyan fejlettségi szintre, hogy a meglévő informatikai kapacitások már nem elegendőek, akkor egy egyszerű selejtezési folyamat útján megszabadul a régebbi eszközöktől, azokat gyakran egyben értékesítve. Nincs tehát szó arról, hogy a használt laptopok hibásak volnának, sokkal inkább egy tudatos körforgásba kerülnek be.

A következő lépcsőfokban a számítógépek átvizsgálásra kerül sor. Ekkor derülhet fény minden potenciális hibára, legyen az hardveres vagy szoftveres, és ezeket a Technimax szakemberei azonnal ki is javítják. Az elromlott hardvereket kicserélik, a számítógép memóriáját megtisztítják, és friss, vadonatúj és természetesen eredeti operációs rendszer kerül rá.

A használt eszközök előnyei

  • A használt laptopok az újkori árukhoz képest jelentősen olcsóbban érhetőek el.
  • Ha a Technimaxhoz hasonló megbízható eladótól szerezzük be a készülékeket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ellenőrzött forrásból származnak.
  • A felújított laptopokra legalább fél, de inkább 1 év garanciát kaphatunk.
  • Sőt a garancia lejártát követően is felkereshetjük az eladót, hiszen az eszközök szervizelését is vállalják.

Nézzünk körül a Technimax.hu weboldalon, ahol a kínálatban egyszerűbb, kisebb gépektől kezdve a legnagyobb táblázatok kezelésére is alkalmas laptopokig minden élethelyzetre találunk megoldást.

A fotó forrása: kontuajew_peeowhy / Shutterstock.com

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}