Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Ha szeretnénk egy ingyen logót, válasszuk a DesignEvo-t!

A DesignEvo-tól azzal kerestek meg minket, hogy teszteljük le a terméküket. A DesignEVO egy ingyenes logó készítő webes alkalmazás. Ez legfőképp cégeknek, márkáknak, kisebb vállalatoknak lett kitalálva, vagy akinek épp az adott hobbijához (weboldal, szoftver) kell. Számos ehhez hasonló szoftver létezik Windows alá, de ilyen koncepcióval még nem találkoztam. Örülök, hogy felkerestek minket mivel ez valóban egy hasznos és kifejezetten jól működő szolgáltatás. Alapvető funkciókra bőven elég az ingyenes csomag.

A DesignEVO-t ezen a linken éritek el.

Kezdjük a főoldallal! Mit ajánlanak?

A weboldalt megnyitva egy letisztult felület tárul elénk. Van bevezetés, mondanivaló, semmi hivalkodó vagy egyéb nem odaillő plusz. Lefelé pörgetve kapunk pár előre elkészített bemutató sablont. Ebből legalább 4000 darab áll rendelkezésre. Ha rövid időn belül szeretnénk elkészíteni a nekünk kellő logót, akkor kiválasztunk egy számunkra megfelelő előre elkészített sablont, majd a projektünk (vállalkozás, weboldal, szoftver) nevét beleírjuk. Vannak kategóriák és címkék. Ezekkel tudjuk szűrni a listát. A fejlesztő állítása szerint ingyenesen elérünk annyi funkciót, hogy egy komplett jó minőségű logóval rendelkezzünk.

Álljunk neki!

Fejlécen a Make a Logo vagy középütt a Make a Free Logo gombra kattintva érjük el az alkalmazást.
A betöltődött képernyőn bal oldalt találunk egy keresés boxot. Oda írhatunk be címkéket, természetesen angolul, mint például: music, photo, phone, stb.. Ezt az előre elkészített logó sablonokból fogja kikeresni. Alatta a kategóriákat találjuk. Így is tudunk szűrni. Jobb oldalt pedig a találatok lesznek.

Ha sajátot szeretnénk egy teljesen szűz, üres sablonon, akkor a jobb felső sarokban találod Start form Scratch gombot. Lenyomásával megnyílik az appunk!

Nézzünk az alkalmazás bugyraiba!

A kapott ablak sok funkciót tartalmaz, azt, amire szükségünk van egy logó elkészítésében.
Alul a képméretet tudjuk beállítani. Alapból 500x500 pixelen van. Ezt tudjuk módosítani egyéni méretre. Ikonoknál célszerűbb 512x512, 256x256 pixelre állítani. De lehet bármilyen alakja. Mellette a nagyítás és segédrács lehetőség található.

A fejlécen új projekt (New), visszavonás (undo), újra (redo) fájlnavigációk találhatóak. Emellett középütt  felül beállíthatjuk a háttérszínt (background) és az elhelyezést (Layout). Jobb oldalt pedig az előnézet (preview), felhőbe mentés (Save) és letöltés (Download) kapott helyet.

Jön a lényeg. Baloldalon a készletek helyezkednek el. Ha az ikonban vagyunk, akkor a keresésbe írjuk be, amit szeretnénk. Esetünkben legyen „Photography”. Enter leütésével megkapjuk a találatokat. Az ikonkészlet adatbázisa rendkívül nagy, erről pontos információk nincs, de nagyon kicsi az esélye, hogy a nekünk megfelelő ikont ne találnánk meg.

A kiválasztott logóra kattintva odahelyezi a munkaterületre. Nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük, forgathatjuk, ezen felül megjelenik egy új eszköztár a fejléc alatt. Itt beállíthatjuk a színkódját, vízszintesen vagy függőlegesen tükrözhetjük és áttetszővé tehetjük az általunk megadott százalékos értékben.

Szöveget (text) adhatunk hozzá. Lehet egyszerű karakteres, különböző betűtípusokkal vagy az Art fül alatt különböző effektussal körbevett felirat. Itt is úgy működik a hozzáadás és szerkesztés, ahogy az ikonoknál.

A Shape fülön belül a különböző alakzatokat találjuk meg. Dekoráció, banner és szimbólumkellékek, vonalak, keretek, stb.

A billentyűkombinációkat is ismeri a webes alkalmazás. Ha duplikálni szeretnénk, az alakzatot, akkor CTRL+C – CTRL+V billentyű kombinációval ezt meg is tehetjük. Törlés esetén pedig delete gomb.

Végeztével

Ha végeztünk a logónkkal, akkor menteni tudunk a fiókunkba. Ehhez regisztrációra van szükség. Save gombra kattintva elmenthetjük. Letöltés esetén a Download gomb áll rendelkezésünkre.

Jön a forró víz!

Az ingyenesen csomagban, maximum 500x500 pixeles logót menthetünk PNG formátumba. Annak is rendelkeznie kell háttérrel (akár fehér), tehát nem lesz átlátszó. Ezt Photoshopban meg tudjuk oldani későbbiekben, nem egy nagy durranás. Cikk formájában megírom a napokban.

20 dolláros (olyan 5500 Forint) előfizetés esetén kapunk PNG támogatást átlátszó háttérrel. Nyomtatási képet, korlátlan támogatást (gyors helyi chat). Utólag történő módosítás és letöltés is benne a csomagban.

A Plus pakk pedig annyival nyújt többet, hogy PDF vagy SVG fájlként is tudjuk menteni a projektünk, viszont ezért már (40 dollár) 11.000 forintot kér el a fejlesztő.
Itt el kell döntenünk megéri-e ekkora összeget befektetni ezért a pár plusz lehetőségért.

Egy szemléltető videó is rendelkezésünkre áll.

Nektek mennyire jön be a DesignEvo?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}