Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Ez lesz az informatika 2017-es évében

Még nincs vége 2016-nak, viszont már a nyakunkon a 2017-es év, így ideje áttekinteni mit várhatunk jövőre az informatikában!

CES

Egyből 2017 elején, január 5 és 8 között érdekes bejelentésekre, újdonságokra számíthatunk La Vegasból, hiszen itt fogják megrendezni a CES-t, az az a Consumer Electronics Show-t, mely talán az év egyik legnagyobb IT eseménye. Itt mindkét nagy processzorgyártó, az Intel és az AMD új generációs termékeire is számíthatunk, ezek mellett új Nvidia videokártyákra, a pletykák szerint többek közt a GeForce GTX 1080 Ti-ra is itt lehet számítani. Nagy eséllyel találkozni fogunk az új piaci ágnak számító virtuális valóság sisakok új képviselőivel is.

MWC

A CES után egy kis pihenő következik, de ez nem lesz hosszú, mert február 27-től egészen március 2-ig minden mobilkedvelő szeme Barcelonán lesz, aki a Mobile World Congress-nek ad otthont. A Samsung, LG, Huawei, Sony, és a többi nagy mobilgyártó mellett a konferenciának egy visszatérő tagja is lesz: A Nokia a várakozások szerint itt fogja bemutatni az új telefonját/ait. 

Microsoft Build

A Microsoft szokásos év végi konferenciája 2017-ben nem szokásos időpontban lesz megtartva: az eddig április végéig már befejezett konferencia 2017-ben csak május 12-én fog elkezdődni, hogy aztán 2 nappal később, 14-én vége is legyen. És ha megszoktuk hogy az esemény San Franciscoból jelentkezik, akkor ezt az információt is frissítenünk kell, idén ugyanis Seattle - a felhők városa - ad otthont az eseménynek. Az eseményt egyébként mi személy szerint már nagyon várjuk, a Microsoft a várakozásaink szerint itt leplezheti le az új mobilját, a Surface Phone-t, illetve HoloLeans és más új Surface eszközöket is várunk - természetesen az új Windows 10 frissítés mellett. És ha már felhők városa, Azure-t és Microsoft Cloud-ot érintő változásokat is várunk.

Windows Vista támogatás megszűnése

Április 11-ig érdemes a Vista-t használóknak újabb operációs rendszerre frissíteni, mivel a nem túl jó hírnevű rendszer kiterjesztett támogatása ekkor fog megszűnni.

F8

A Facebook fejlesztői konferenciája, az F8 San Joseban, Kaliforniában kerül megrendezésre április 18. és 19-én. itt a kiszivárgott információk szerint a Facebook többek között új statisztikai eszközöket fog bemutatni, amit Facebook oldaltulajdonosok, hírességek, hirdetők használhatnak majd.

International PHP Conference

Kedvenc webes programnyelvünkről szóló konferencia Berlinben május 29 és június 2 között fog zajlani. 

Microsoft Inspire

A Worldwide Partner Conference 2017-től Microsoft Inspire, ami Washingtonban kerül megrendezésre Július 9-13 között.

Microsoft Ignite

A szeptember 25-29 között megrendezett eseményre szintén érdemes lesz majd figyelni, még úgy is hogy jelenleg még csak nem is sejtjük milyen meglepetéseket tartogathat a konferencia.   

Mozilla Firefox XP és Vista támogatásának megszűnése

Amennyiben valaki még mindig az ekkorra már terméktámogatással nem rendelkező operációs rendszert használja, annak még egy programtól el kell majd búcsúznia, mivel szeptember végétől a Firefox sem fogja az elavult rendszereket támogatni.

Oracle OpenWorld

Az egyik legnagyobb IT szereplő, az Oracle konferenciája október 1. és 5.-e között esedékes. Itt Java-t érintő újdonságokra is számíthatunk.

Mindeközben valamikor

A 2017-es év programja jelenleg nem végleges, sokminden másra is számíthatunk, aminek jelenleg nincs konkrét dátuma, ezek közül nézzük a legfontosabbakat:

AWS re:Invent

Az egyik legnagyobb webes cég, és legnagyobb webáruház, az Amazon konferenciájához jelenleg még nem tartozik dátum - pedig lehet már tényleg lesz drótos házhoz szállításuk is? Frissítés: A dátum mégis ismert, ami nem más mint november 27. - december 1.

Google I/O

Szintén ismeretlen, hogy a Google mikor fogja megrendezni legnagyobb konferenciáját, viszont a helyszín nagy eséllyel San Francisco lesz.

 

Természetesen ezek csak a legnagyobb események, és a legtöbb embert érintő időpontok listája, ezeken kívül még sok bejelentésre, eseményre, új eszközökre és programfrissítésekre illetve megszűnésekre számíthatunk a legnagyobb és a legkisebb cégektől is. 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}