Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S10

A Samsung új, prémium okostelefonokkal ünnepli a Galaxy S sorozat tizedik születésnapját. A Galaxy S10 okostelefonok úttörő funkcióit a legújabb piaci igények alapján fejlesztette a gyártó. A sorozat három tagja innovatív, újgenerációs kijelzővel, továbbfejlesztett kamerafunkciókkal és kiemelkedő teljesítménnyel hozza el a jövő mobiltechnológiáját a felhasználók számára. 

A Galaxy S10 a Samsung egy évtizede tartó fejlesztéseinek csúcsa. Az új okostelefon kitűnő választás azok számára, akik egy kiváló teljesítményű, prémium eszközt szeretnének, amely jövőbe mutató funkcióival új fejezetet nyit az okostelefonok történetében. A Samsung Galaxy S10+ innovatív kijelzője, különleges kamerafunkciói és nagyszerű teljesítménye új szintre emelik a mobilhasználat élményét. A Galaxy S10e egy kompakt, eszközben kínálja a legfontosabb prémium funkciókat a felhasználók számára. Az új Dinamikus AMOLED kijelzővel, a professzionáliskamerával és kiemelkedő teljesítményével a Samsung Galaxy S10 széria eddig nem ismert lehetőségeket teremt a felhasználóknak a mobilhasználat terén. 

“A Galaxy S széria a kezdetek óta egyet jelent az innovatív megoldásokon alapuló okostelefon-technológiával. Az elmúlt tíz évben nemcsak a felhasználói élményt forradalmasítottuk, hanem olyan eszközöket kínáltunk felhasználóinknak, amelyeket mindig az aktuális piaci igények szerint fejlesztettünk – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. A Galaxy S10 erre a hihetetlen gazdag örökségre épít, és így áttörő újításokat hoz el a kijelzőtechnológia, a kamerafunkciók és a teljesítmény terén is. Az új prémium eszközeinket az évtizedes piacvezetői tapasztalatainkból építkezve fejlesztettük azzal a céllal, hogy az egyéni igényeknek leginkább megfelelő telefonnal hozzuk el a jövő mobiltechnológiáját.” 

Dinamikus AMOLED kijelző: teljes képernyős élmény és Ultrahangos Ujjlenyomat-Olvasó 

A Samsung Galaxy S10 bemutatja a Samsung eddigi legfejlettebb kijelzőmegoldását, a világ első Dinamikus AMOLED kijelzőjét. Az első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonként a Galaxy S10 kijelzője képes minden eddiginél élénkebben megjeleníteni a digitális tartalmakat, a dinamikus színtérképezésnek köszönhetően pedig a legkülönbözőbb árnyalatokat is élethűen adja vissza. A VDE-tanúsítvánnyal is rendelkező Dinamikus AMOLED kijelző élénk színeket[1] és kiemelkedő kontrasztarányt nyújt a még mélyebb fekete és a még fényesebb fehér szín megjelenítése érdekében.[2] 

A felhasználók a legerősebb napsütésben is élvezhetik okostelefonjukon a DisplayMate által hitelesített lenyűgöző színmegjelenítést[3]. A Dinamkius AMOLED kijelző a TÜV Rheinland Eye Comfort hitelesítését is kiérdemlő kijelzőtechnológiával[4], szűrők alkalmazása és a képminőség változása nélkül csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét. 

Az úttörő mérnöki megoldásokkal tervezett Infinity-O kijelzőbe szenzorok és kameratechnológiák egész sorát integrálták. Az előlapi kamerát körülölelő kijelzőnek köszönhetően a felhasználók a képernyő teljes felületét a lehető legjobb mértékben használhatják ki anélkül, hogy a figyelmüket bármi elterelné.   

A Galaxy S10 Dinamikus AMOLED kijelzője a világon először Ultrahangos Ujjlenyomat-Olvasó[5] megoldással érkezik, amely az ujjlenyomat vonalait 3D-ben olvassa be, szemben a korábbi 2D-s megoldással. Az egyedülálló, a FIDO Szövetség (Fast IDentity Online, FIDO Alliance) Biometrikus Elemekre vonatkozó hitelesítésével rendelkező technológia a biometrikus azonosítás új generációját hozza el. A telefonon tárolt adatok így egy zárható széf védettségi szintjét kapják. 

Professzionális kamera

A Samsung a mobilkamera-technológia egyik úttörőjeként a Duál Pixel szenzor és Duál Rekesz megoldásokra építve hozza el a Galaxy S10 új kameratechnológiáját. A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig kiemelkedő minőségű képeket és videókat készíthetnek a felhasználók:

  • Ultraszéles látószögű lencse: A Galaxy S10, az S szériában elsőként, ultraszéles látószögű kameralencsével is rendelkezik, amelynek látómezője az emberi szemhez hasonlóan 123 fokos, így pontosan az kerül a képre, amit a felhasználók látnak. A Galaxy S10 kamerájával így nemcsak látványos tájképek, panorámafotók készíthetők, hanem akár az egész család megörökíthető egyetlen képen. Az ultraszéles látószögű lencse gondoskodik arról, hogy valóban teljes kép készüljön a legszebb pillanatokról.

  • Szuper stabil és magas minőségű felvételek: A Galaxy S10 digitális képstabilizációs technológiájának köszönhetően Szuperstabil felvételek készítésére is alkalmas. Legyen szó egy pörgős koncertről vagy egy mozgalmas, bukkanókkal teli bicikliútról, a Szuperstabil technológiával a Galaxy S10 kiemelkedő minőségben örökíti meg pillanatot. Az előlapi- és hátlapi kamera is képes UHD minőségben rögzíteni a képeket, a hátlapi kamerával pedig akár HDR10+ felvételeket is készíthetnek a felhasználók[6].

  • AI Kamera: A Galaxy S10 Neurális Processzorának (NPU) köszönhetően az okoskamera funkciók még nagyobb pontossággal alkalmazhatók, így anélkül készíthetők profi fényképek, hogy válogatni kellene a haladó kamerabeállítások között. A Jelenetoptimalizáló minden eddiginél több helyzetet képes felismerni és feldolgozni az NPU-nak köszönhetően. A Fényképezési javaslatok funkcióval a Galaxy S10 ideális beállításokat ajánl a képekhez, így biztosra vehető, hogy az elkészült fotók mindenkit lenyűgöznek majd. 

Intelligens funkciókkal a maximális teljesítményért

A Galaxy S10 okostelefon prémium hardveres megoldásokkal és egy gépi tanuláson alapuló szoftverrel érkezik. A Galaxy S10 eszközök a gyártó eddigi legintelligensebb mobileszközei. Ezt igazolják az új energiamegosztási funkciók, az Intelligens Wi-Fi-kapcsolat, valamint a mesterséges intelligencia alapú teljesítménynövelés is. 

  • Vezeték Nélküli Töltésmegosztás[7]: A Samsung a Galaxy S10 készülékekben mutatja be a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciót, amellyel könnyedén tölthetők az egyéb Qi minősítéssel okostelefonok, valamint a kompatibilis viselhető eszközök is. Elsőként az iparágban a Galaxy S10 Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciója a kompatibilis viselhető eszközöket is képes tölteni. Emellett a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciónak köszönhetően[8] a Galaxy S10 egyszerre tudja tölteni saját magát és egy másik eszközt is, így lehetővé teszi, hogy nyugodtan induljunk útnak akár egyetlen töltővel.

  • Intelligens teljesítmény: A Galaxy S10 új mesterséges intelligencia alapú szoftvere automatikusan, a felhasználó használati szokásainak megfelelően optimalizálja az akkumulátor, a processzor és a memória teljesítményét, az idő múlásával pedig folyamatosan tanul a lehető legjobb teljesítmény érdekében. A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket kihasználva a Galaxy S10 nyomon követi, miként használja a felhasználó a telefonon megtalálható applikációkat, és gyorsabban indítja el azokat, amelyeket a leggyakrabban használunk.

  • Intelligens Wi-Fi: A Galaxy S10 Intelligens Wi-Fi funkciója megszakítás nélküli és biztonságos hálózati kapcsolatot biztosít. A készülék zökkenőmentesen vált a Wi-Fi és LTE hálózatok között és figyelmeztet, ha potenciálisan kockázatos Wi-Fi kapcsolatot észlel. A Galaxy S10 támogatja az új Wi-Fi 6 szabványt, így a technológiával kompatibilis routerekre csatlakozva még jobb hálózati teljesítmény érhető el. 

  • Bixby Rutinok[9]: A Galaxy S10 készüléken a Bixby nyomon követi a felhasználók napi rutinját és személyre szabott javaslatokat kínál. A Bixby még kényelmesebbé teszi a mindennapokat. A különböző szokások alapján személyre szabja a napi rutin legfontosabb aktivitásait, mint például a Vezetés vagy a Lefekvés Előtti aktivitásokat, és így csökkenti az egyes feladatokhoz szükséges telefonhasználatot[10]. 

Az 5G kapcsolat új korszaka

A Samsung csakúgy, mint a 2G, a 3G és a 4G esetében, az 5G megoldásokban is élen jár, a nagyobb beszállítókkal közösen fejleszti és telepíti az 5G hálózati technológiát. A Samsung az első csúcskategóriás 5G okostelefonjával, a Galaxy S10 5G[11] készülékkel juttatja el a felhasználókhoz az 5G erejét. A Galaxy S10 5G-vel a tulajdonosok 5G hálózaton keresztül percek alatt tölthetik le kedvenc sorozatuk egy teljes évadát, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatnak grafikai megoldásokban gazdag felhőalapú játékokat, zavartalanul élvezhetik a továbbfejlesztett VR és AR élményt, a családdal és barátokkal való kapcsolattartást pedig a valós idejű 4K videóhívások lehetősége teszi még egyszerűbbé. Annak érdekében, hogy a Galaxy S10 5G az 5G hálózat lehetőségeiből a legtöbbet hozza ki, a Galaxy S széria legnagyobb, 6,7 colos Infinity-O kijelzőjével, a 3D képrögzítéshez alkalmas és a video üzemmódban használható Élőfókusz, valamint a Gyors Mérés funkciók támogatásához szükséges Samsung 3D Mélységérzékelő kamerával, 4.500mAh akkumulátorral és 25W gyorstöltéssel érkezik.[12] 

A legjobb az új mérték: A Galaxy alappillérek és az újgenerációs ökoszisztéma

A Galaxy S10 annál is többet kínál, mint amit a Galaxy S szériától általában várunk. Vezeték nélküli gyorstöltés 2.0-val, IP68-as por- és vízállósággal[13], újgenerációs processzorral és olyan Samsung szolgáltatásokkal érkezik, mint a Bixby[14], a Samsung Health és a Samsung DeX. A Galaxy S10+ a Galaxy sorozat eddigi legnagyobb, 1TB beépített tárhelyét[15] nyújtja, amely microSD kártya segítségével további 512GB-tal, összesen 1,5TB-ig bővíthető[16].

  • Sebesség: A Galaxy S10-zel hozzáférhető a következő generációs Wi-Fi 6 szolgáltatás is, amely még a legforgalmasabb helyeken is, mint például különböző repülőtereken, négyszer gyorsabb[17] és az átlagosnál biztosabb, elsőbbségi hálózati elérést biztosít. A készülék eddig nem tapasztalható, villámgyors LTE szolgáltatást tesz elérhetővé az akár 2.0 Gbps letöltési és böngészési sebesség érdekében[18].

  • Gaming: A lehető legjobb játékélmény érdekében a Galaxy S10 mesterséges intelligencia alapú, eszközön belüli játékteljesítmény-optimalizáló szoftverrel és prémium hardverrel, Dolby Atmos rendszerrel és egyedi tervezésű hőcserélő rendszerrel érkezik. A Galaxy S10 az első olyan mobileszköz, amelyet a Unity platformon létrehozott játékoknak megfelelően optimalizáltak.

  • Biztonság:  A Galaxy S10 a magas védelmi fokozatú Samsung Knox-szal érkezik, valamint egy, a hardver által támogatott biztonsági megoldással, amely a blokklánc-képes mobilszolgáltatásokhoz tartozó kódokat tárolja. 

Galaxy S10 elérhetőség és előrendelés 

A Galaxy S10e prizmafehér, prizmafekete, prizmazöld, és kanárisárga[19], a Galaxy S10 prizmafehér, prizmafekete és prizmazöld színekben, a Galaxy S10+ pedig további még egy teljesen új, kerámiafekete [20] színvariánsban érkezik. 

A Galaxy S10, Galaxy S10+ és Galaxy S10e, 309.990, 344.990 és 257.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerülnek március 8-tól a boltokba. 

A készülékek 2019. február 20. 21.00-tól 2019. március 7. 23.59-ig előrendelhetők. 

Most minden, az előrendelés során megvásárolt Galaxy S10 és Galaxy S10+ készülék ajándék Galaxy Buds fülhallgatóval (48.990 forint ajánlott fogyasztói ár értékben) érkezik.

Galaxy S10 széria termékjellemzők

 

Galaxy S10e

Galaxy S10

Galaxy S10+

Galaxy S10 5G

Kijelző

5.8 colos, Full HD+ Lapos Dinamikus AMOLED, 19:9 (438ppi)

 6.1 colos Quad HD+ Ívelt Dinamikus AMOLED, 19:9 (550ppi)

* Az alapértelmezett felbontás Full HD+, amely a beállítások menüpontban Quad HD+ (WQHD+) felbontásra állítható

 

 

 

 

 

 6.4 colos Quad HD+ Ívelt Dinamikus AMOLED, 19:9 (522ppi)
 

* Az alapértelmezett felbontás Full HD+, amely a beállítások menüpontban Quad HD+ (WQHD+) felbontásra állítható.

6.7 colos Quad HD+ Ívelt Dinamikus AMOLED, 19:9 (505ppi)

 

* Az alapértelmezett felbontás Full HD+, amely a beállítások menüpontban Quad HD+ (WQHD+) felbontásra állítható.

*A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva

Kamera

Hátlapi: Dual Camera with OIS
- Széleslátószög: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultraszéles látószög: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X optikai zoom, akár 8X digitális zoom

 

Előlapi:
- S: 10MP Szupergyors Duál Pixel AF,  F1.9 (80°)

Hátlapi: Triple Camera  Dual OIS-szel
- Teleobjektív: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
- Széleslátószög: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultraszéles látószög: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X/2X optikai zoom, akár 10X digitális zoom

 

Előlapi:
- Selfie: 10MP Szupergyors Dual Pixel AF,  F1.9 (80°)

Hátlapi: Triple Camera with Dual OIS-szel
- Teleobjektív: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
- Széleslátószög: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultraszéles látószög: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X/2X optikai zoom, akár 10X digitális zoom

Előlapi: Dual Camera
- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
- RGB Mélységérzékelő: 8MP FF, F2.2 (90°)

 Hátlapi: Quadruple Camera Dual OIS-szel

- Teleobjektív: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)

- Széleslátószög: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)

- Ultraszéles látószög: 16MP FF, F2.2 (123°)

- 0.5X/2X optikai zoom, akár 10X digitális zoom

- 3D Mélységérzékelő: hQVGA

 

Előlapi:

- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)

- 3D Mélységérzékelő: hQVGA

 

Váz

69.9 x 142.2 x 7.9mm, 150g

70.4 x 149.9 x 7.8mm, 157g

74.1 x 157.6 x 7.8mm, 175g (Ceramic: 198g)

77.1 x 162.6 x 7.94mm

 198g

AP

7nm 64-bit nyolcmagos processzor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

8nm 64-bit nyolcmagos processzor (Max. 2.7 GHz + 2.3 GHz + 1.9 GHz)

* Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Memória

6GB/8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/256GB
+ MicroSD slot (512GB-ig)

8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB

+ MicroSD slot (512GB-ig)

8GB/12GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB/1TB

+ MicroSD slot (512GB-ig)

8GB + 

256GB

(MicroSD nem elérhető)

* Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

*A használható memória kisebb, mint a teljes memória az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt. A tényleges felhasználható memória szolgáltató függvényében eltérhet, és szoftverfrissítések után megváltozhat.

SIM kártya

Single SIM: egy Nano SIM és egy MicroSD slot (512GB-ig)

Dual SIM (Hybrid): egy Nano SIM és egy Nano SIM vagy MicroSD slot (512GB-ig)

*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

*A MicroSD kártya külön vásárolható meg.

1 SIM

Akkumulátor[21]

3,100mAh (átlagosanl) 

3,400mAh (átlagosan)

4,100mAh (átlagosan) 

4,500mAh (átlagosan)

Vezetékes és vezeték nélküli Gyorstöltés kompatibilitás

Továbbfejlesztett vezeték nélküli töltési sebesség a Fast Wireless Charging 2.0-val

 

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás[22]


*Vezetékes töltés QC 2.0 és AFC kompatibilitással.
*Vezeték nélküli töltés WPC és PMA kompatibilitással.
*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

 

Vezetékes Super Fast Charging QC2.0, AFC és PD3.0 kompatibilitással

 

Vezeték nélküli gyorstöltés

 

Továbbfejlesztett vezeték nélküli töltés a Fast Wireless Charging 2.0

 

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás
 

OS

Android 9.0 (Pie) 

Hálózat

 

Továbbfejlesztett 4x4 MIMO, akár 7CA, LAA, LTE Cat. 20
- 2.0Gbps letöltési, 150Mbps feltöltési sebesség

* Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Továbbfejlesztett 4x4 MIMO, akár 7CA, LAA, LTE Cat.20

- 2.0Gbps letöltési, 150Mbps feltöltési  sebesség + None Standalone (NSA), Sub6 / mmWave (28G, 39G)

* Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Csatlakoztathatóság

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

- 1.2Gbps letöltési / 1.2Gbps feltöltési sebesség

*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Lokáció (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

* A Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet.

Fizetési lehetőségek

NFC, MST

*Országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Szenzorok

Gyorsulásmérő, nyomásszenzor, kapacitív ujjlenyomat-olvasó, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, közelség érzékelő, RGB fényérzékelő

Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor

 

Gyorsulásmérő, nyomásszenzor, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, HR szenzor közelségérzékelő, RGB fényérzékelő

Hitelesítés

Képernyőzár-feloldás: elhúzásminta, PIN-kód, jelszó
Biometrikus azonosítás: ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés

Audio

AKG sztereó hangszórók és fülhallgatók

Surround hangzás a Dolby Atmos technológiával (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

 

Audio Playback formátum:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

Oszd meg másokkal is:

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}