Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Játékok

A Z generáció kedvenc videojátékai

A 2020-as év szinte mindenkinek nehézségeket hozott az életébe - kivéve a videojáték és konzol forgalmazóknak, hisz a konzol játékok sose voltak még ilyen népszerűek, mint az elmúlt évben. A gamer fiatalok számára kiváló alternatívát nyújtott arra, hogy egy kicsit elmeneküljenek a pandémia okozta frusztrációk elől, miközben segített a kapcsolattartásban ott, ahol éppen a legnagyobb szükség volt rá: a karanténban.

A Z generációt képviselő fiatalok számára az Xbox kontroller ugyanolyan magától értetődő eszköz, mint a milleniáloknak a mobiltelefon. A konzolvilágban a videojátékok nem csupán a szórakozást testesítik meg, ennél ma már jóval több funkciót töltenek be. Egy játék egyszerre jelent kikapcsolódást, alkalmazható kommunikációs csatornaként, lehet társas események színtere, sőt, még marketing felületként is használható.

A szaküzleteken túl számos egyéb bolt és webshop is felismerte, hogy a videojátékok népszerűsége egyre csak növekszik, ezért sok nem kifejezetten konzolokra és játékokra specializálódott bolt kínálatában is megtalálhatóak a Z generáció kedvenc játékai, konzoljai és kiegészítői.

A 10-es toplistán szereplő játékok a legkülönbözőbb kategóriákból kerültek ki, a sporttól kezdve a lövöldözős játékokon át a stratégiai játékokig, igen sokszínű a paletta. Az is tisztán látható, hogy a régi klasszikusok egy, a kétezres évek óta erős mezőnye sose megy ki a divatból, és a videojáték-sorozatokért is odavannak a fiatalok.

Szerencse, hogy ezekben a vészterhes időkben a fiatalabb generációk számára létezik egy világ, ahova - ha csak egy kis időre is - elmenekülhetnek a problémáik elől. A konzol játékok sokfélesége lehetővé teszi, hogy a felhasználók közül minél szélesebb kör találja meg a személyes kedvencét.

És végül következzen a Z generáció 10 legkedveltebb videojátéka:

  1. Call of Duty
  2. Grand Theft Auto
  3. Super Mario Bros. / Mario Kart
  4. Fortnite
  5. FIFA
  6. The Sims
  7. NBA 2K
  8. Among Us
  9. PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)
  10. Minecraft
Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}