Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Csak az Internet Explorer 11-es verziója marad támogatott? Vagy mégsem?

Több hazai weboldalon megjelent a hír, hogy az Internet Explorer összes változatának megszünteti a támogatását a Microsoft január 1-étől, kivéve a 11-es verziót. A hír majdnem igaz, néhány apróságot leszámítva: Nem csak a 11 lesz támogatott, és nem január 1-étől lép életbe a módosítás:

Kezdjük a dátummal: A Microsoft terméktámogatási oldalán pontosan látszik a 2016 január 12-es dátum. Ugyanezen az oldalon láthatunk egy szép táblázatot arról, hogy milyen operációs rendszeren mi lesz támogatott. Nem kell sok tudás hozzá, hogy feltűnjön: A táblázatban Internet Explorer 7 is szerepel! Ha a bal oldali oszlopot is megnézzük, akkor viszont feltűnik, hogy minden platformon csak az arra elérhető legfrissebb Internet Explorer lesz támogatott (már ha az adott Windows még rendelkezik terméktámogatással), így Windows 7, 8, 8.1 és 10 esetében igazuk volt a megjelent cikkeknek: csak a 11-es verzió lesz támogatva. Viszont a megjelent hírekkel ellentétben a Vista-t használóknak nem kell böngészőt váltaniuk, ha eddig az Internet Explorer 9-et használták, hiszen az egészen a Vista támogatási időszakának végéi, 2017-ig kap frissítéseket. (Igen, egyes weboldalakon megjelent hírekkel ellentétben a Vista még támogatott rendszer). Szerver kiadások esetén a Windows Server 2008 is a 9-es, Windows Server 2010-en pedig a 10-es verzióra érdemes frissíteni, ha eddig nem tettük volna meg.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}