Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Érjük el a Google Drive fájlokat direkt linkkel

Google Drive alatt nyilvánosan megosztott fájljainkra akár Direkt linkkel is hivatkozhatunk! Nem tudott róla? Ez azért lehetséges, mert a Google-nél eldugták ezt a lehetőséget, de most bemutatjuk, hogyan oszthat meg olyan linket, mely egyből a fájlra mutat! 

Miután kiválasztottuk, mely fájlt akarjuk megosztani, kattintsunk rajta jobb klikkel, és válasszuk a megosztás lehetőséget. A megjelenő dobozban  a Megosztható link létrehozása gombra kattintva megkapjuk a fájl letöltési-oldalára mutató linket. Fontos, hogy itt a link birtokában bárki megtekintheti, vagy bárki szerkesztheti lehetőséget válasszuk ki. 

Miután kimásoltuk a linket csak egy apró módosítást kell rajta végrehajtani. A fájl ID-jét, melyet a linkben a file/d/ után és a /view előtt találunk, be kell illesztenünk az alábbi URL-cím végébe:

https://drive.google.com/uc?export=download&id=


Tehát egy konkrét link esetén az alap URL így néz ki:

https://drive.google.com/file/d/0B-Uhe0PaIbCgVjhtX3diODVqMFU/view?usp=sharing

Ezt kell módosítanunk a következő formátumra:

https://drive.google.com/uc?export=download&id=0B-Uhe0PaIbCgVjhtX3diODVqMFU

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}