Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Már nálunk is elérhető a Webes Skype

Egy hete tette elérhetővé az egész világ számára a Microsoft a böngészőprogramban futó Skype-változat BÁTA-ját, mely magyar nyelven is tud, bár még sok funkció hiányzik. A web.skype.com begépelése és belépés után bal oldalt egy idősáv látható a legutóbbi eseményekről, jobb oldalt pedig a legutolsónak megnyitott chat.

Az idősáv a webes Skype egyik újdonsága - míg asztali verzióban külön van a partnerlista és az értesítések rész, itt a kettő össze lett vonva, és különböző dátumok alatt láthatjuk ismerőseinket, attól függően, mikor írtak ránk, vagy hívtak fel minket utoljára. A funkció hiányossága, hogy aki nincs rajta az új listán, azt csak kereséssel tudjuk elérni. 

 
Lehetőség van még csoportos csevegésre is, és Windows illetve Os/x alatt egy alkalmazás telepítésével video- illetve audio-hívásokat is kezdeményezhetünk - amit nem telejen értünk, hogy miért nem használja ki az oldal a HTML5 új lehetőségeit, és miért kell emiatt telepítgedni, illetve egy csomó platformot kizárni a jóból - mondjuk amiatt nem kell aggódni, hogy mobil alatt nem tudunk hívást kezdeményezni, mert ott még nem érhető el semmilyen szolgáltatás sem, csak egy próbáld meg másik eszközön hibaüzenetet kapunk.

Linux alatt nem teljesen tökéletes

Még egy fontos hiányosság, hogy nem lehet fájlt feltölteni és megosztani, még egy képet sem. Persze ez betudható a béta állapot hiányosságának, és remélhetőleg hamarosan ez a funkció is támogatva lesz. Cserébe az alkalmazás támogatja az asztali értesítéseket is, és nem késnek esetenként perceket az üzenetek, mint a Linux-os asztali kiadásnál.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}