1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Tech
  4. Itt a Gnome 3.16

Itt a Gnome 3.16

Tech

Tegnapi napon elérhetővé vált a népszerű ablakkezelő legújabb változata - tudtuk meg a Gnome levelezési listájáról. Fejlesztésekben sincs hiány - hibajavítások mellett megújult az értesítések panel, új alkalmazások kerültek be, az alapértelmezett bejelentkező képernyő is változott, és a megjelenés is finomításra került. 

Legnagyobb újdonság az értesítési rendszerben lehet, ahol most már egyszerűen megtekinthetjük az előző értesítéseket is, új helyen jelenik meg az értesítési ikon, és az alkalmazás megnyitása nélkül is elérhető funkciók is elérhetőek lettek, például az értesítésen keresztül tudunk válaszolni egy új chat-üzenetre.

Változott a megjelenés is, a legtöbb változást a fájlok alkalmazás kapta, melyben frissült a rács és lista nézet is, nagyobbak lettek az ikonok, és kapott egy központi beállítások menüpanelt. 

Ezeken felül szinte bárhol találhatunk megjelenésbeli finomításokat, például a görgetősávoknál is, melyek alapból el vannak rejtve, csak akkor jelenik meg, ha szükség van rájuk, az egér felettük van - bár ez nem biztos, hogy minden felhasználónak tetszeni fog.

Ezeken felül új és frissített rendszeralkalmazásokat is kapunk. A teljes listát, és további képeket a Gnome hivatalos oldalán lehet megtekinteni - akár magyar nyelven is.

Képek forrása: help.gnome.org

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!