Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Ha ingyen töltötted az Elementary OS-t, akkor megkárosítottad a fejlesztőket?

Február 10-én, tehát néhány napja az Elementary OS fejlesztői megelégelték azt, hogy ingyen osztogatják rendszerüket és egy bogbejegyzésben szó szerint elég komolyan odavágtak mindazon felhasználóknak, akik ingyen töltötték le a rendszert.

A következő megfogalmazáson akadt fenn mindenkinek a szeme:

“We want users to understand that they’re pretty much cheating the system when they choose not to pay for software. We didn’t exclude a $0 button to deceive you; we believe our software really is worth something.”

Magyarul:

“Azt akarjuk, hogy a felhasználók megértsék, hogy átvágják a rendszert, amikor a nem fizetést választják. Nem azért hagytuk el a $0-áros gombot, hogy becsapjunk titeket, hanem azért mert azt gondoljuk, hogy a szoftverünk ér valamennyit.”

Ez sokakat felháborított. Emelentary OS Unofficial Blogok és YouTube csatornák zártak be ezek után. Nem csoda, hisz eleinte teljesen ingyenes és „továbbra is ingyenes marad” szövegként reklámozták a rendszert, no meg persze, hogy hajaz az Apple OS X rendszerre, ami való igaz.

Mi is kipróbáltuk akkoriban, mikor megjelent a Luna. Tetszett nekünk, bár mi sem fizettünk, nem támogattuk a fejlesztőket, gondolván ingyenes és nem használjuk fő rendszerként.

Azóta ezeket a mondatokat átfogalmazták, de számos nyoma maradt az interneten erről (képernyőképek, videók).

Források:

http://elementaryoshu.tumblr.com/post/111090066687/fizetnel-e-az-elementary-os-ert

https://i.imgur.com/WAeS4JU.png

https://www.youtube.com/watch?v=1u6cZifg15w

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}