1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Tech
  4. Programok telepítése egyszerűen

Programok telepítése egyszerűen

Tech

Idõnként mindenki újratelepíti a gépét, és az operációs rendszeren kívül még "többszáz" programot kell felraknia, jobb esetben egyesével. Szerencsére van jobb megoldás!

 
Nem, most még nem találtuk fel a gondolatolvasó programot, de az Allmyapps-al tényleg egyszerűen, Ubuntusok számára ismerős módon rakhatjuk fel programjainkat. A dolog lényege az, hogy a regisztráció után letöltött alkalmazásba belépünk, összeállítjuk a több ezer program közül kiválogatott számunkra szükségeseket, ezek egy programlistába kerülnek, és majd magától feltelepülnek. 
 
Az allmyapps fõoldala
 
A listába programokat a free install mellett található + gombbal tudunk.
 
nagy programválaszték
 
Ezt a listát bármikor és bárhol elérhetjük, ahol fenn van a program (persze netkapcsolat szükséges). A programok kategóriákba vannak szedve, de konkrét programot a keresővel is megtalálhatjuk.
 
 
Miután összeállítottuk a programlistát, már csak az install gombra kell katintani, majd egyetlen kattintással elfogadni az összes program felhasználási feltételeit.
 
 
Ezek után már csak várakoznunk kell, hogy a program feltelepítse, a többi programot, amit nekünk a tálca jobb sarkánál (az óra fölött) jelez.
 
 
Jól hangzik? Akkor nézhetjük a "bökkenõket": ha egy új Windows elõtt ülünk akkor (valószínű), hogy nincs Windows Installer 3.1, és a program nemhogy kihagyja a telepítését, de még figyelmeztetni sem figyelmeztet a program szükségességére. tehát elõször töltsük le a Windows Installer 3.1-et (microsoft honlapján, nem közvetlen linként itt), majd telepítsük a programot. Maga a program fél perc alatt felmegy, de szükséges hozzá .NET, aminek a telepítése, a már megszokott negyed-fél-óra között mozog.
 
A cikk a Vmtech-en jelent meg eredetileg 2012. 04. 05-én, így elavult információkat tartalmazhat.
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
2 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Kb mint a http://ninite.com. :)
2015.02.06 22:58
Hasonló :)
2015.02.07 04:06