Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

RPCC - Távvezérlés bárhonnan, egyszerűen!

Régóta terveztem az újdonsült szolgáltatásról cikket írni, ma szántam rá időt és összeszedtem a hozzá kapcsolódó leírásokat, dokumentumokat, anyagok.

Első körben szeretném megemlíteni, hogy DWS a programot, én pedig a webes felületet írtam. Mind kettőben nagy munka van, de ez annak köszönhető, hogy lelkesen álltunk a dologhoz és szinte 3 hét alatt összehoztuk az RPCC-t.

Az RPCC, más néven Remote PC Control, egy kifinomult, általunk kigondolt funkciókkal rendelkező kis szolgáltatás, mely képes kapcsolatot teremteni gép és webes felület között. Webes felületről küldhetünk saját számítógépünkre parancsokat és a számítógép a program segítségével visszaküldi a válasz információkat a webes részhez, melyet a kezelőfelületen meg tudunk tekinteni.

Egyelőre öt féle művelet létezik:

 • Leállítás
 • Újraindítás
 • Üzenet megjelenítés (Egy sima értesítő üzenetben megjeleníti a megadott szöveget az Operációs rendszeren)
 • CMD parancs (Parancssorba küldhetünk parancsokat, mely elvégzése után megkapjuk a cmd-ben válaszként kapott szöveget, információt)
 • Uptime lekérés (számítógép bekapcsolási idő óta eltelt időt fogja nekünk visszaadni)

 

Az RPCC webes felülete négy nyelven érthető el:

 • Magyar
 • Angol
 • Román
 • Szlovák

Az RPCC program csak Windows Operációs rendszerre érhető el, mely Vista-tól kompatibilis felfelé (viszont nem kizárt, hogy XP alatt is működik, nagyon megköszönnénk, ha valaki tesztelné).

A program lekérési időtartama 2-3perc, de ezt növelhetjük a program beállításai között. Erre azért volt/van szükség, hogy a szerver nagy létszám mellett is majd későbbiekben megfelelően működjön, és ne másodpercenként küldjön több ezer lekérést.

A szolgáltatás teljesen ingyenes!

Használat:

 1. Regisztráció
 2. Regisztráció visszaigazolása
 3. Bejelentkezés
 4. Program letöltése (oldalsávon egy gomb) és futtatása
 5. Programban Machine-ID-re kattintsunk és vágólapra másolja a program az ID-t
 6. Weboldalon "Gépek" alatt "Új gép" boxban illesszük be a vágólapon lévő ID-t és nyomjunk a hozzáadásra
 7. Várjunk, 1-2percet mire a program válaszol a szervernek, hogy minden rendben van. Frissítsük az oldalt és a státusznál egy zöld pipa jelenik meg, máris jöhet a következő lépés
 8. "Műveletek" alatt az "Új művelet" boxban válasszuk ki a gépet, aminek küldenénk a végzendő munkát, majd válasszuk ki a parancsot (ahol kell, töltsük ki az egyéb szöveget) és hozzáadásra kattintsunk
 9. Várjunk, amíg a program válaszol. Ez 1-3 percbe telhet, majd frissítsük az oldalt, és ha minden rendben lezajlott, akkor egy zöld pipát fogunk látni az adott sorban.

 

A program mindig csak az adott linken érhető el! Különböző torrent oldalakon lévő verzióért az into.hu nem vállal felelősséget!

http://dws.into.hu/Downloads/RPCC/RPCC_Client_Pub_Rel_Latest.zip

RPCC Weboldal: http://rpcc.into.hu

Fordítási lehetőség: info@into.hu

 

Ha tapasztaltál hibát, esetleg van fejlesztési tipped, nyugodtan írd meg nekünk hozzászólásban!

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}