1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Dev
  4. Notepad++ használata két oszlopban

Notepad++ használata két oszlopban

Dev

Már többször is említettem, hogy webszerkesztéshez a Notepad++ elnevezésű programot használom. Egyszerű, viszont minden olyan dolgot tartalmaz, amire szükségem van weboldalak elkészítéséhez (ezért is írom a cikket a WebDesign cikksorozaton belül)!

Az egyetlen nehézség, hogy ugrálni kell a fülek között és néha elveszek, ha egyszerre több, például 6-8 fájlt megnyitok benne. Ennek vége, ugyanis találtam rá megoldást. Két oszlopos nézetben sokkal könnyebb a webszerkesztés és igen, ez is megoldható Notepadban! Nyissuk meg kívánt fájlokat, majd kattintsunk egyik fülre jobb egérgombbal és a legördülő menün válasszuk a "Mozgatás a másik nézetbe" opciót.

Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a (mostmár) kényelmes fejlesztgetést! :D

kovjonas profilképe
Kovács Jónás @kovjonas +86 Hobbi web-designer, kezdő 3D modellező, LEGO őrült.
4 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
"csavarhúzóval is belehet ütni egy szöget"
Ez szerintem a NotePad... :D Ez inkább egy játék-kalapáccsal beütni egy szöget esete. ;)
2014.07.26 17:36
Nem ez az elsődleges "célszerszám" a webszerkesztésre, viszont gondolj csak bele: ha valami nagyon sürgős, vagy valamilyen okból kifolyólag nem saját gépen vagy, stb. akkor tökéletesen megfelel a célnak! :)
2014.07.24 17:03
@nyerek01: Ha van nyugodtan oszd meg velünk :D
2014.07.19 13:54
Valóban lehet használni webszerkesztésre is a notepad++ programot, én is használtam már erre a célra, de attól még hogy egy csavarhúzóval is belehet ütni egy szöget, nem az a célszerszám rá.
2014.07.19 00:46