Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

20 ok, ami miatt otthagyom az oldalad pillanatok alatt

 • Lassú oldalbetöltés: A sebesség számomra a legfontosabb, főleg mobil net esetén. Ha sürgősen kell valami, akkor nem tudok „órákat” várni rá.
 • A weboldal fejlesztés alatt vagy egy nagy üresség: Fejlesztés alatt van egy funkció vagy maga a teljes oldal, amitől hülyét tudok kapni. Ha több percen, órán keresztül kint van, vissza se nézek többet
 • Cikk folytatás, feltöltés alatt: Keresek egy másik cikket, mert nem tudok arra várni, amíg feltöltöd vagy megírod, mert egy jó cikk megírása nem 5perc.
 • Nem azt kapom, amire rákerestem vagy írtak: SEO optimizáláskor érdemes figyelni OG és egyéb meta függvényekre, kódokra, hogy ki legyen töltve, viszont azzal, ami a cikkel vagy a weboldallal kapcsolatos. Ha nem így van, keresek értelmesebb oldalt.
 • Régi, használhatatlan dizájn: Csúnya, gifekkel teli, össze-vissza villogó weboldalakról szokjon le mindenki. Egyszerűen nem szemnek való. Túlzott színezésnek sem látom értelmét, mert nem tudok a tartalomra koncentrálni, illetve ne a reklám legyen kiemelve, hanem a tartalom.
 • Nincs mobil optimizálás vagy kevés a mobil nézet: Sok weboldalnak van lebutított m.xy.hu aldomainje, viszont ezek nagy része használhatatlan, mert se bejelentkezés, sem regisztrálás, sem hozzászólás nincs és a fele oldalt/tartalmat nem találom meg. Ha butított a mobilos felület, akkor legyen egy „teljes nézet” gomb, ami visszavisz a teljes weblapra. Nem a legjobb, de mégis több dolgot el tudnék végezni rajta.
 • Nem tudom elolvasni a lényeget, tartalmat: Ha kicsik a betűk, hogy 10cm-re a képernyőtől is hunyorognom kell, azonnal lelépek, mert nincs értelme továbbiakban ott maradni.
 • Túlzott reklám: Megnyitom weblapod és képembe dob egy popup ablakot vagy a weboldal felső része egy óriási reklámpalettával kezdődik, akár a rengeteg reklámtól szaggat a böngészőm, akkor otthagyom a weboldalad. A popup ablak bezárható legyen (ez a minimum) és nem szeretném otthagyni 3-5 félnek az adataimat.
 • Cookie figyelmeztető, ami bezárhatatlan: Felmegyek az oldaladra és mást nem látok, elfogadod a cookie-kra vonatkozó ilyen-olyan szabályzatot, ráadásul bezárhatatlan vagy már bezártam, de minden frissítésnél bedobja, kösz nem kérek belőle többet.
 • Automatikusan lejátszódó videó, hanganyag: Én, személy szerint én szeretném eldönteni, hogy lejátszom, avagy sem azt a videót vagy hanganyagot. Annyira tud irritálni, mikor hallgatom szépen a zenémet, aztán beleordít valami rekedt múksó egy weboldalon. Bocs ebből nem kérek, pápá.
 • Üres területeken egy óriási reklám vagy üres átlátszó ablak van rajt mely kattintásra automatikusan lájkol vagy megnyit valamit: Ez irritál a legjobban. Egyszer lássak ilyet, feketelistára írom az oldalad.
 • Publikált cikkeknél nincs dátum: Ilyenkor honnan tudjam, hogy mikor írtad, aktív még a cikk? vagy ilyenkor mi van?
 • A weboldal letiltja az egér jobb kattintását: Szeretem használni Chrome alatt a jobb klikkes menüt, nem érdekel, hogy te jobbat csinálsz, én a saját böngészőm alapértelmezett menüjét szeretném használni. Pá!
 • Csak közösségi oldallal lehet belépni: Isten ments, hogy én a saját „másik” profilommal szeretnék belépni, inkább létrehozok minden oldalon egy új profilt, másik jelszóval. Bár hasznos funkció, de ha kamu e-mail címmel vagy kamu névvel szeretnék regisztrálni, akkor hadd lehessen már, ez neked is jobb.
 • A megadott felhasználónév, email, jelszó nem megfelelő: beírtam mindent, többi helyen elfogadta, itt miért nem? Csáó, nem találkozunk többet, mert lelépek onnan. Nem kínlódok a regisztrációval.
 • Mobil applikációval élsz vissza: Utálom azt nagyon, hogy egy popup ablak elém jön, hogy töltsd le az alkalmazást mobilra, mert így meg úgy jobb, mint az alap website. Egy weboldal azért weboldal, mert WEB-OLDAL, ha szeretnék hozzá alkalmazást, úgyis megkeresem.
 • Főoldalon annyit látok, hogy ez és az lett a weboldalon újítva: Kérem szépen, engem nem a „blogmotor” fog érdekelni, hanem amiért jövök, maga a „TARTALOM”.
 • Óriás lista bejegyzéseknél: Ne legyen akkora a listán egy bejegyzés, mint a teljes képernyőm, mert otthagylak.
 • Üres tartalom, de létezik a lap, kategória: Egy kategória vagy lap ne legyen üres, legalább pár tartalom, cikk legyen bent, hisz azért lett létrehozva.
 • Weboldaladon legyen keresés: Azért, hogy meg tudjam keresni a nekem megfelelő tartalmat, mert hátha találok valami érdekeset. Ha nincs, akkor mi értelme van az oldaladnak?

Tehát, érdemes ezekre mind odafigyelni, mert a felhasználó az felhasználó, ha szeretnénk igényt tartani rájuk, akkor érdemes odafigyelni weboldaladra!

Forrás: FPS.hu , into.hu

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}