Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

10 ötlet arra, hogyan hozzunk létre egyszerűen képernyőképet

Mi a képernyőkép? A képernyőkép az asztalnak egy pontos fotókópiája.

Ebben a cikkben, mely ráadásul épp a 200-adik az into.hu-n, szeretnék bemutatni pár ötletet a képernyőképek létrehozásával kapcsolatban, valamint szeretnék bemutatni pár eszközt, mely erre a célra szakosodott.

1. tipp: A legegyszerűbb és leghasználtabb megoldás: Nyomjuk le a PrintScreen billentyűt (közvetlenül a Scroll Lock billentyű mellett van baloldalon):

A PrintScreen gomb elhelyezkedése a billentyűzeten

Nyissunk meg egy képszerkesztőt, majd illesszük be a vágólap tartalmát egy új képbe. Mentsük és töltsük fel egy képmegosztóra.

2. tipp: Ha Skype vagy Facebook üzenetben szeretnénk megosztani a teljes asztal tartalmát, akkor nyomjuk le a PrintScreen billentyűt, majd ne járjunk tovább el az első tipphez hasonlóan, hanem egyszerűen nyomjuk le a CTRL+V billentyűkombinációt az üzenetben:

Képernyőkép beillesztése Skypeban

Képernyőkép egyszerű beillesztése Skypeban - 2. fázis: Enter billentyű lenyomása

Ugyanez Facebook-ra is érvényes, de itt nem kell megnyomni az Entert a CTRL+V után.

3. tipp (eszköz): Használj Jing-et. A Jing egy ingyenes kis eszköz, mely egyáltalán nem zavar meg munka közben, a vele készített képernyőképeket pedig könnyen és gyorsan feltölthetjük a Screencast.com-ra. A Jing segítségével rövid flash képernyővideókat is készíthetünk, amelyeket szintén feltölthetünk a Screencast-ra. A JING LETÖLTÉSE…

4. tipp (alkalmazás): Telepítsd a PicPick alkalmazást! A PicPick (ejtsd: pikpik) segítségével a PrintScreen billentyű lenyomásakor nem szükséges megnyitni egy képszerkesztőt sem, mert a PicPick automatikusan megnyílik. Ráadásul tucatnyi eszközzel rendelkezik, mint például a szögmérő, vonalzó stb.

5. tipp (alkalmazás): Telepítsd az XnView alkalmazást! Az XnView segítségével könnyedén készíthetünk képernyőképet a teljes asztalunkról, vagy épp egy adott ablakról. Az XnView tulajdonképpen nemcsak erre szakosodott, hanem kitűnő képszerkesztési lehetőségei is vannak.

6. tipp (weboldalkép): Ha a weboldalunk teljes egészéről (tetejétől aljáig) szeretnénk létrehozni egy képernyőképet közvetlenül a Chrome böngészőből, akkor nagy segítségünkre lehet ez az eszköz

7. tipp (eszköz): Ha szeretnénk egy vízjelet is elhelyezni a képernyőképre, akkor segítségünkre lehet a TSR Watermark Image Software alkalmazás.

8. tipp (eszköz): A nagyméretű képernyőképeinket a PNGOptimizer alkalmazás segítségével optimalizálhatjuk:

9. tipp (eszköz): WinSnap. A WinSnap egy profi (de próbaverziós) képlopó:

10. tipp (alkalmazás): SnapGrab. Egy kiváló képlopó! Ennél jobbra nincs is szükség. Rengeteg lehetőséggel és eszközzel rendelkezik! SNAPGRAB LETÖLÉSE

bigblog profilképe
Sallai József @bigblog Egy srác akit nagyon érdekel a technológia, a fejlesztés és az alkotás.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}