Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Microsoft Build 2014

Tegnap elkezdődött a Microsoft Build, és már meg is nézhetükk az első nap "Keynote"-jét, amit itt, az into.hu üzenőfalán élőben is követhettetek! Persze biztos van aki lemaradt, így nézzük is sorban, hogy mi történt!

Windows Phone

Az előadás a Windows Phone-val kezdődött, és ennek is a legelején csodálhattuk meg a Windows Phone 8.1 új nyitóképernyőjét, mai személyre szabhatóbb lett mint az előző WP verziókban!

 

A kezdőképernyő is nagy változáson ment át, mint ahogy a kiszivárgott videókon is láthattuk bekapcsolható lett a három oszlopos mód, és hátteret is beállíthatunk. Sajnos az utóbbit elrondítják a fix hátterű appok, amilyen az összes nokia app is.

 

Cortana mobil asszsitens

Talán a leghosszabban bemutatott újdonság a Cortana volt, ami a Google Now, vagy a Sirihez hasonló szolgáltatást nyújt. Magyarul váhatóan nem fog még tudni, de érdekes lesz ez is. Megjegyzéseket írhatunk - pontosabban mondhatunk - emberekhez, amik személy következő hívásánál megjelennek, így sosem fogjuk elfelejteni, hogy mit akartunk vele közölni.

Természetesen megkérdezhetjük tőle az időjárást, - Kelvin-be ne próbáljuk megtudni a hőmérségleteket, ;)  - felhívhatunk embereket, üzeneteket írhatunk - vagy is még mindig mondhtaunk -, szinte bármilyen egyszerübb feladatot meg tud oldani, és a könnyebb kérdésekre tud is válaszolni.

internet Explorer

A 11-es böngészővel nem ment el sok idő, megtudtuk hogy a videók weboldalon belül is futni fognak, és nagyjából vége is volt ennek a résznek. 

 

Egy app mindenek felett!

Újdonság, hogy mostantól olyan alkalmazások is leérhetők leszenk, maik futnak PC-n, Tableten és mobilon is. Ez nagy könynebbség a fejlesztőknek, mert csak a felüületet kell többször "megírniuk", és fiztős appoknál nekünk is jó, mert nem kell több eszközre külön - külön megvenni őket. Természetesen szinkronizálva lesznek a csempéink beáéllítása (szín, stb), illettve a telepített app-ok listája is. 

Windows 8

Bár az előző rész is kötődött a WIndowshoz, de most jön az igazi Winodwsos rész. Vagy mégsem, mert még az előzőhöz tartozik, hogy az áruházban is, mind telefonon mind PC-n meg fogank jelenni az új "többplatformos" alkalmazások!

 

DirectX 11

A szokásos újdonságok - szebb grafika, kevesebb rendszerhasználat...

Windows 8.1 Update 1

már rég kiszivárgott, de most már hivatalosan is elérhető. Modern alkalmazások megjeleníthatőek a tálcán, főkapcsoló gomb, Metro-s appok kaptak menüsort, és új jobb click-es menü PC-ken.

Windows 8.1 Update 2

Ez már érdekesebb, visszakapcsolható lesz benne a Start menü, és a Modern alkalmazások abalkban is futni fognak. Az új startmenü olyan lesz, amit már 2 éve, a Windows 8 megjelenésekor mondtam, hogy kéne, nem a metro felület kéne "futtassa" az asztalt, hanem fordítva. Íme, meg is történt:

Ingyen Windows, és a továbbiak

Belett mutatva az új kinect, ami kifejezetten Windows 8-hoz készült, a jelenlévők meg is kapták, ingyen Windows telefonokra és tabletekre, és a Nokia három új telefonjával zárult az első nap. 

 A lényeg 16 percbe sűrítve:

visszanéznéd a Konverenciát, vagy a további előadásokat meg szeretnéd tekinteni? Itt keresd őket!

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}