Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Mi történt 2013-ban?

Elmúlt a 2013-as év is, és így 2014 első napján még visszatekintünk a tavalyi évre. Érdekes év volt ez is, hogy az into.hu-val mi történt azt ebben a cikkben tudhatják meg, de hogy az informatika világában mi történt, azt még nem foglaltuk össze.

Megjelent a Windows 8.1, frissült a Google+ megjelenése, két nagyobb Ubuntu kiadást is megéltünk (mint minden évben), normális böngészővé fejlődött az internet Explorer, és még mindig tart a (szerintem már erőltetett) lehallgatási botrány. Játékkonzolok terén is voltak újdonságok, a Sony és a Microsoft is újabb verziót dobott ki konzolból, illetve a StreamBox-ról is láthattunk 1-2 képet. A Google kidobta a Chromecast-t, amivel könnyen okosíthatjuk fel a TV-nket, bár a termék nem lett valami sikeres, illetve a Google-nél maradva megjött az új Android is.

De persze volt iPhone 5S-is, de az Apple idén nem dolgozta túl magát, semmi nagyobb dobása nem volt. Játékok tekintetében volt GTA5, és még sok más, amiről itt találunk egy listát.

Hardver téren nem tudom mit kezdünk a 8 magos mobilprocesszorral, vagy a 12 Gb-os gyorsítókártyával rendelkező videokártyával, esetleg a 16 Terrabájt-os merevlemezzel, de biztos hasznos dolgok lesznek majd ezek is.

De nem csak jó hírek voltak idén, például a winamp megszűnése nem volt túl jó hallani, de a youtube új komment-rendszere sem tetszett mindenkinek. Mobil megjelenéseknél már említettük az Apple dobását, de a Google Nexus 7 tabletjét, a Nokia Lumia 525-ösét, vagy 1020-asát, A Samsung Galaxy S4 mini-t, esetleg a HTC One-t még nem, illetve a Firefox OS-os olcsó telefonokat is kihagytuk, de most már teljes a cikk. ;)

Idén hallhattunk a Twitter zeneszolgáltatásáról is, a Facebook Home-járól, a Google reader megszűnéséről, 2013 karácsonyán érkező Windows Phone 9-ről (ami végül mégsem lett), és hibás Windows frissítésről is.

Volt már Andorid, de akkor most nézzünk statisztikákat is:

2013. Augusztusában készült grafikon szerint a Window Phone lassan utoléri az iOS-t.

 

Böngészők statisztikája, éves összefoglalás

 

Operációs rendszerek gépeken, éves összefoglalás

 

Ugyan ez mobil és tablet kategóriában, éves összefoglalás

 

 

képernyő-felbontások, éves összefoglalás

 

mobil, PC, és táblagépek megoszlása, éves összefoglalás

 

 

Hogy mire kerestünk 2013-ban? Megtudhatjuk a Google-tól!

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}