Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Jelszavak a neten - 2 millió jelszó lett publikus

blog.spiderlabs.com-on megjelent információk szerint egy több mint 2 millió felhasználó belépéséhez szükséges adatokat tartalmazó adatbázisra bukkantak. Ezek között körübelül 1580000 db weboldal bejelentkezési adatok, 320000 db email fiókhoz tartozó hitelesítő adatok, 41.000 db pedig FTP kapcsolatok létrehozásához használt biztonsági kód - volt. 

 

A "legnépszerűbbek" a Facebook belépési adatok, ezek az adatbázis 57%-át teszik ki, de az yahoo, a Google, és a twitter sem "panaszkodhat", hiszen ezekhez az oldalakhoz tartozó belépési adatokból is sokat elloptak.

 

 

A blog egy kis statisztikát is készített a TOP jelszavakról, így nézzük, jobb-e itt az állapot, mint az Adobe-nál:


 Igen, ahogy gondoltuk: Nem, az 123456 még mindig egy népszerű jelszó, de a 1234, a password, és az admin is szép számmal megtalálható, lassan már mindenhova jók lesznek :D 

Az adatokat egyépként valószínűleg egy botnet hálózat gyűjthette be, de ennek részleteit nem ismerjük még.

A listában olyan országokból származank adatok, mint Hollandia, Németország, USA, és még sorolhatnánk, mert összesen 102 van belőle, valószínűleg Magyarország is, ha nem is származik innen sok adat.

 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}