Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

2 éves a Google Plus

A Google Plus az egyik kedvenc közösségi oldal, ahova szeretek naponta feljárni. Több szempont miatt is.

A Google közösségi oldalán teljes mértékben nyugodt a légkör. Szinte mindig találni érdekes bejegyzéseket a nap 24 órájában. Szép pillanatok mellett természetesen voltak kisebb-nagyobb galibák, ami éppen nem nyerte el tetszésünket, mint például a legújabb Design, amit a Google I/O konferencia után állítottak be. De ehhez is kezdünk hozzászokni.

Nos nézzünk vissza a múltba.

A Google+ba kezdetekben meghívóval lehetett bejutni. Ez nagy galibákat okozott néhány embernél, aki ki szerette volna próbálni a Google által nyújtott közösségi szolgáltatásokat. Akkoriban én nem nagyon voltam jelen, hisz nem tudtam meghívót szerezni egy ismerősömtöl sem, mivel többsége Facebook-on 'kockul'.

Kezdetekben elég alapszíntű szolgáltatst nyújtott, ahogy a képen látható. Egy kicsit facebook beütése volt. De ez idővel változott és kialakult egy szép, letisztult felület, amit mindig finomítgatnak.

2011

1

 

2012

2

 

2013

3

 

Korábban a Google adatokat közölt a Plus-ról miszerint a közösségi oldalának 500millió felhasználója van, ezek közül 235 millió aktív és 135 millió követi az üzenőfali hírfolyamokat.

Rengeteg dolog van ami miatt a Google plus mellett érvelnék, de mivel ez nem egy érvelő dolgozat és nem is érettségi van, ezért egy picit rövidre zárnám. Talán a későbbiekben hosszassan leírom az adott témát, de most volt az érettségi és ott elegen kínlódtam!

Bár tudjuk, hogy ez nem facebook és valamivel nehezebb kezelni, mégis ott van rengeteg segítőkéz ember/oldal.

Vegyük példának a http://koreim.net16.net weboldalt, amit +Juhász Krisztián hozott létre (fejlesztette). Nos ez az oldal rengeteget segít a Google+ felhasználóknak abban, hogy egy vagy több oldalt tudjanak követni, téma szerint, éppen ami érdekli az adott felhasználót.

A közösség részleg megnyitása rengeteget segített adott oldalak közösségének létrehozásában.

Itt alakult meg a Tanuljunk együtt IT. Szimpla fejlesztésekről szól (PHP, Mysql, SSH, Drupal, stb), ki ahol tud segít, ha valakinek éppen nem megy az adott dolog. Vannak rendkívül érdekes cikkek, információk bejegyzések, emiatt is érdemes csatlakozni ehhez a kis közösséghez. Vannak profik illetve kezdő "fejlesztők" is, tehát senki sem indulhat leghátulról :)

Nem szaporítom a szót, Boldog 2. szülinapot Google Plus! :)

g

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}