Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Program futtatása rendszergazdaként UAC "riasztás" nélkül!

Windows Vista,7, és 8 operációs rendszerekben találhatjuk meg a Felhasználói fiókok védelmét azaz UAC-ot. Egyes alkalmazásoknak kell a rendszergazdai futtatás. Mivel, ha be van kapcsolva a Felhasználói fiókok védelme, gyakran kaphatunk üzeneteket , hogy engedélyezzük azon alkalmazás futtatását vagy nem. Ez néha fárasztó lehet egyes programoknál. Egy program futtatása rendszergazdaként nem nehéz feladat. Jobb klikk -> Futtatás rendszergazdaként Ha két kattintásos indításnál szeretnénk, hogy rendszergazdaként fusson (mindig) akkor,

1. Az exe fájlra jobb klikk -> Tulajdonságok   

2. Kompatibilitás

3. Pipáljuk ki a jogosultsági szint alatt a "Program futtatása rendszergazdaként" kijelölőnégyzetet.   

 

E két futtatási lehetőségnél még mindig előjön az UAC, viszont a winaero.com fejlesztői elkészítettek nekünk egy igen egyszerűen kezelhető alkalmazást(ElevatedShortcut) amivel átugorhatjuk az UAC-t. Maga a program(ElevatedShortcut) hordozható! Lépések (igen egyszerű):

 

 

1. Futtassuk  

2. New Shortcut = Új parancsikon Ha új parancsikon szeretnénk létrehozni egy létező alkalmazásról (ami majd átugorja nekünk az UAC-t) kattintsunk ebbe.   

Itt válasszuk ki (Target path) az exe fájlt (...), majd Folder to store shortcut alatt pedig az Asztal helyét(mappáját). A Command Line alatt, ha van az exe fájlunknak parancsa üssük be. Ha mindennel végeztünk kattintsunk az "OK" -ra. Ekkor egy üzenet fogad minket a Sikeres létrehozásról!  

2. Modify shortcut = parancsikon átalakítása Ha létezik a parancsikonunk az asztalon vagy asztalon lévő egyik mappában, akkor válasszuk ki az átalakítandó parancsikont, majd "OK" és el is készült.

3. Remove shortcut = Parancsikon törlése A program által létrehozott/módosított alkalmazások parancsikonjait tudjuk törölni.

A programot (ElevatedShortcut) INNEN tudjuk letölteni!

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}