Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

A Microsoft utolsó esélye a Windows Blue

Hamarosan jön a Windows 8.1 azaz Blue Public Preview, ami miatt a felhasználók nagyon izgulnak, hisz visszavárják a start menüt és azt a beállítást, hogy az üdvözlő képernyő után egyszerre az asztallal találkozannak, tehát a metro kikapcsolható legyen.

Nagyon jó hír nekünk az, hogy ingyenesen lesz elérhető a Windows 8.1 mint frissítés, de megvásárolható és letölthető lesz MSDN-ről a teljes ISO képfájl. Lemezként nem fogják árusítani a boltokban írta Brandon LeBlanc a Windows blogon!

A Microsoft az utolsó hónapokban hallgatott a felhasználókra és ezzel visszakerül(t) a start menü, viszont ebben még nem vagyunk teljesen biztosak. A kiszivárgott Windows 8.1 buildokat teszteltük és ezekben még nem láttuk nyomát, kódrészletekben sem.

Új Internet Explorer verzió is napvilágot lát a Blue megjelenése során. A redmondi cég ígérete szerint élesebbek és tisztábbak lesznek a betűk, illetve kezelhetőbbek lesznek a kiegészítők.

Annyit még tudnunk kell, hogy a Resilient File System nevű fájlrendszer és az Assigned access nevű korlátozott mód fog bemutatkozni a frissítés megjelenésekor.

Ugyanakkor tévedés az az állítás, miszerint a (Metro) Store/Áruház-ból tudjuk letölteni. Egyszerűen úgy fog jönni, mint egy Service Pack (Szervízcsomag) a Windows Update , frissítő rendszerében fog megjelenni.

Természetesen ezt manuálisan (kézzel) kell majd telepítenünk, mivel nem kötelező (fontos) frissítés.

Ezekből a tényekből látszik, hogy a Microsoft tábora csökkent vagy lehetséges most is csökkenőben van. Szerintünk ez az utolsó esélye a Microsoft-nak, hiszen a felhasználók szeretik az új, változatos, a cégek a stabil, a microsoft pedig az összevont rendszert. Ezt megalkotni nem egyszerű, így a Microsoft a Metro tervezésekor már nagy fába vágott, hisz valamelyest gondolhatták volna, ha ez rosszul sikerül mi lesz?

Felmérésünk szerint, ha ez a frissítés "rossz", "hibás" lesz vagy netán nem fog tetszeni a felhasználóknak, akkor még többen el fognak pártolni a Redmondi cégtől. A Surface ára is rátett erre. Reményeink szerint a készülőben lévő Surface2 várhatóan olcsóbb lesz, mint a mostani elődje.

Nektek mi a véleményetek? Ha újabb hibás frissítést/rendszert adnak ki elpártoltok? Netán visszatértek régi megszokott Windows XP-re vagy 7-esre? Valamilyen Linux disztribuciót választjátok?

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}