Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Ízelítőt kaptunk az Epic legújabb motorjából az Unreal Engine 5-ből

Tech
0 0

Nem túlzás azt kijelenteni, hogy az Epic igen jól bánik a Fortnite-ból befolyó hatalmas összegekkel. Hiszen létrehoztak egy teljesen külön álló áruházat, ahol igen jó játékokra tehetünk szert akár ingyen is.

Egyes források szerint a következő játék az nem más lesz, mint egy köz kedvenc a Grand Theft Auto V, ami május 21-ig lesz ingyenesen elérhető az Epic Store-ban.

A hihetetlen nagy összegekből az új motor fejlesztésére is jut bőven. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a videó.

A motor egyik újítása a Nanite-re keresztelt eszköz, ami a háromdimenziós tárgyak részletes megjelenítését szolgálja. Ezt több millió/milliárd poligonon (3D-s pontokból alkotott sokszög) segítségével érik el, ami már a filmek szintjét súrolja.

A Nanite mellett a Lumen a másik jelentős újítása a motornak, ami a fények kezeléséért felelős. A Lumen a fényeket valós időben jeleníti meg. Például délben a Nap a karakterünk feje fölött lesz és a fények beesési szöge ehhez fog igazodik. Emellett a mesterséges fényeket (lámpa) ereje függ a környezet fényének erejétől.

Egyéb újítások is megjelennek a motorban, mint valósághűbb hangok (visszhang, lépéshang stb.), karakter és annak ruháinak részletes mozgása, bogarak reagálása a fényre.

A videóban látott szemet gyönyörködtető grafikára még azonban várnunk kell, hivatalos információk szerint 2021-től számíthatunk Unreal Engine 5-re épült játékokat konzolra, PC-re, MAC-re, IOS-re és Android-ra egyaránt.

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}