Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Itt a csuklón viselhető androidos telefon!

Az MWC 2019-en feltűnt a ZTE függetlenné vált almárkájának (Nubia) különlegessége, akkor még egy jövőbeli eszközként emlegették, nem tudtuk mikor fog piacra kerülni.

Most azonban kiderült, hogy holnaptól, azaz Április 10.-től Kínában elkezdik árulni ezt a nem mindennapi eszközt. A Nubia okostelefonként emlegeti az Alphát, azonban ez inkább hasonlít egy okosórára, bár azoknak nincs ilyen csodálatos, rugalmas kijelzőjük. Hasra azért ne essünk egy ilyen telefontól, a Nubia Alpha AMOLED kijelzője csak 4”-es, 192 x 960 pixeles és 5:1-es a képaránya. Visionox készítette a kijelzőjét, ami nem üveg, hanem hőálló műanyag.

A telefon/óra belsejében a Wear 2100 dolgozik, 1 GB RAM társaságában. A belső tárhely 8 GB, és egy 500 mAh-s akku gondoskodik a hálózatfüggetlen működési időről. A kamera 5 MP-es. A Nubia Alpha IP67 por- és vízálló minősítéssel is rendelkezik. Az eszköz egy testreszabott, teljes verziós Androidot futtat, amit a Nubia Alpha operációs rendszernek hív. Ez a rendszer lehetővé teszi néhány népszerű üzenetküldő alkalmazás teljes verziós változatának a futtatását. Amúgy az Alpha fitneszeszközként is használható, méri és kijelzi az ilyen esetekben szokásos paramétereket.

A rozsdamentes acélból készült fekete kivitelű eszköz ára 520 dollárnak (nagyjából 148 ezer forintnak) megfelelő összeg, míg az aranyozott változatért 670 dollárnak (191 ezer forintnak) megfelelő összeget kérnek.

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}