Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Hogyan válasszunk gamer széket?

Az ergonómiailag formázott gamer szék elengedhetetlen, ha hosszú ideig ülsz a számítógép előtt. Stabilitást és támaszt nyújt a hátadnak hosszan tartó gaming esték alatt.

 

Legfontosabb érvek a gamer szék kiválasztása mellett

  • hintázhatsz benne és erősítheted az izmaidat
  • a formázásnak és az ergonomikus háttámlának köszönhetően rendkívül kényelmes
  • segít, hogy kevesebbet görnyedj 
  • rengeteg extra funkcióval rendelkezik

Miről ismerhető fel egy minőségi gamer szék

  • alkalmazkodik a testhez
  • minőségi kárpittal rendelkezik
  • a lábcsillag szilárd anyagból készült
  • minél nagyobb teherbírás, annál hosszabb élettartam

Költségvetés

Az első és alapvető döntés, amit meg kell hozni, hogy mekkora összeget szeretnénk a székbe fektetni. Olcsóbb darabok már 20 000 Ft-tól is beszerezhetők, ezek azonban csak alapszintet képviselnek. Minél magasabb az ár, annál több funkcióval számolhatunk.

Nélkülözhetetlen funkciók

A deréktámasz nagyon előnyös és természetesen a kartámaszokról sem szabad megfeledkezni. Ideális esetben a kartámaszok legyenek állíthatók. A görgők minőségére is érdemes odafigyelni. Kemény padlófelületek esetén példul javasolt a gumis futófelületű parkettagörgő.

 

A fotó forrása: Gorodenkoff / Shutterstock.com

 

Kárpit

A megjelenés mellett a karbantartás szempontjából is fontos a kárpit anyaga. A bőr gamer székek jól néznek ki, másrészt azonban nem légáteresztők. A legelterjedtebb kárpitanyag a szintetikus textil és a műbőr. Jól néznek ki és viszonylag könnyen tisztíthatók.

Kivitel és lábcsillag

Bár első pillantásra talán nem így tűnik, a lábcsillag is fontos része a széknek. Segíti a stabilitást, tehát az anyag szilárdsága és tartóssága kulcsfontosságú szerepet játszik. Az olcsóbb modellekre műanyagból készült lábcsillag jellemző. Ha nagyobb teherbírással rendelkező gamer széket keresel, akkor válassz inkább fém lábcsillaggal ellátott forgószéket.

A fotó forrása:Gorodenkoff / Shutterstock.com

Terhelhetőség

Minden egyes modellnél egyértelműen fel van tűntetve, milyen a maximális terhelhetősége. Ezt az értéket nem szabad meghaladni. A szabványos teherbírás általában 110-120 kg, de biztosan találsz magasabb teherbírású modelleket is.

Mechanika

A forgószékeknél - és különösen a gamer székeknél - elengedhetetlen a hintamechanika. Válassz olyan széket, amelynél a mechanika merevsége a felhasználó testsúlyának megfelelően állítható. Az aszinkron-mechanika révén a szék ülőlapjának és hátlapjának a dőlésszöge külön-külön, egymással nem szinkronizált módon állítható be. Tökéletes a hosszabb ideig tartó üléshez. A szinkronmechanika segítségével szabályozhatjuk a székmagasságot, az ülőlap dőlésszögét, és a háttámla dőlésszögét is.

Borítókép forrása: DC Studio / Shutterstock.com

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}