Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Címkenyomtatók tisztítása, karbantartása

Címkenyomtatók használatánál elengedhetetlen fontosságú a megfelelő tisztítás és karbantartási rutin a hosszú élettartam és minőség megőrzése végett. Különösképpen a címkenyomtató fejre érdemes fogyó eszközként tekinteni, akár a címkére és a festékszalagra. A címkenyomtató fej a legfontosabb ugyanakkor a legdrágább és legtörékenyebb része is a nyomtatónak. A legtöbb meghibásodás a gyors melegedés és kihűlés miatt keletkezik. A legtöbb címkenyomtató 10 millió címke nyomtatására alkalmas, viszont nem megfelelő tisztítás esetén a nyomtatott címkék száma akár 1 millióra csökkenhet. Odafigyeléssel elkerülhető a túlmelegedés és a kiégés, melyek a minőség romlásához, címkenyomtató fej meghibásodásához vezetnek. Meglévő baj jele lehet például a megjelenő fehér foltok, elmosódott nyomatok.

címkenyomtatókat érdemes minden címketekercs vagy festékszalag cserénél takarítani a speciálisan erre kifejlesztett tisztítószerekkel - például toll vagy kártya, melyekkel egyszerűen eltávolíthatja a szennyeződéseket. A DunaShop kínálatában minden típusú termál-transzfer és direkt termál címkenyomtatóhoz biztosítunk tisztítószert raktárról!

A tisztítás mellett rendkívül fontos a megfelelő kellékanyagok (címke, festékszalag) kiválasztása is, hiszen rosszul megválasztott anyagok szintén káros hatással lehetnek nyomtatónkra. Egyik fontos tényező, hogy a festékszalagnak legalább olyan szélesnek kell lennie, mint a címkének, ellenkező esetben karcolás veszély áll fenn. A festékszalag egy védő réteget képez a nyomtató fej és a címke anyaga közt, így megelőzi a súrlódást és a hőfelhalmozódást. Nem érdemes olcsó kellékanyagot használni, mert rossz minőségűnél nagyobb hőt és nyomást kell gyakorolnia a nyomtatónak a jó nyomatért, kevésbé kontrasztos eredményt képez, mely egy vonalkód esetében elengedhetetlen a jó olvashatóság érdekében. A webshopunkban elérhető Tezeko festékszalagok prémium minőséget képviselnek és hosszútávon is védik nyomtatóját.

Elengedhetetlen a jó nyomtatás beállítás a hőmérséklet és szalag alapanyagához mérten. A legjobb a lehető legalacsonyabb hőmérsékletet választani, továbbá ajánlott a leglassabb nyomtatási sebesség is, amely a legkevesebb mechanikai karcot fejti ki. A legkisebb kontraszt és legkisebb nyomás pedig segíti csökkenteni a súrlódást és a felesleges hő használatot.

Azonban rengeteg más tényező miatt is meghibásodhat nyomtatónk, például címkeragasztó és a papír címke apró porszemei felhalmozódhatnak a szalagon és átkerülhetnek a nyomtató fejbe, melyet eltömíthetnek és a nyomat minőségének romlásához vezethetnek. Esetlegesen szalagmaradványok tapadhatnak a nyomtatófejhez, mely kisüléshez vezethet. Megfelelő tisztítással és karbantartással jelentősen csökkentheti a meghibásodások esélyét, növelheti a nyomtató élettartamát és megőrizheti a nyomat minőségét. A Tezeko öntapadó címkék készítésénél a gyártó külön hangsúly helyez a gyártás során a tekercsekre kerülő por, szennyeződés eltávolítására, hogy hosszú távon élvezhesse nyomtatója működését.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}