Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

Weboldal készítése: 2. rész

Megígértem, így meg is kell írnom a Weboldal készítése 2. részét. Az előző bejegyzésben a kezdeteket írtam le: milyen programok kellenek hozzá, hogyan telepítsük ezeket, de most jöjjön a következő rész, amiből megtanulhatjátok a HTML honlap felépítését.

HTML oldal készítése
Nyissuk meg a Notepad++ programot (Ha még nincs meg, innen le lehet tölteni), majd nevezzük el az új dokumentumot index.html névre és mentsük le az xampp program htdocs mappájába!

A HTML oldal részei: (ezen belül: ), , viszont minden a taggel kezdődik, ugyanis a és a közé írunk mindent! Tehát helyesen felírva mindez így néz ki:


Gondolom mindenki észrevette, hogy a HTML tageket kisebb(<) és nagyobb(>) jelek (vagy úgynevezett kacsacsőrök) közé írjuk

A és közé írjuk a honlapunk címét, ez fog megjelenni a böngészőben, a weblap ikon mellett.

A és a HTML tagek közé kerül az egész weboldalunk, ami a böngészőben meg fog jelenni. Írjuk be ide most azt, hogy Weboldal. Mentsük el, majd a böngészőbe írjuk be, hogy localhost és már látható is az eredmény!

Ha mindent a leírtak szerint csinálunk, ez lesz a végeredmény!

Elkészült első weboldalunk, a következő tutorialban egy egyszerűbb sablon is készítünk hozzá! :)

 

 

kovjonas profilképe
KovJonas @kovjonas Hobbi web-designer, kezdő 3D modellező, LEGO őrült.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}