Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

Weboldal készítése: 1. rész

Körülbelül egy éve kezdtem a webszerkesztéssel komolyabban foglalkozni, azóta igen sokan megkérdezték tőlem, hogy nehéz weboldalat készíteni? Erre nem lehet egyértelmű választ adni, ugyanis az sok mindentől függ. Például, ha az ember egy google sites weboldalt készít, ahhoz nem kell sok tudomány. Legtöbben kész tartalomkezelő rendszereket választanak, mint például a Joomla, Drupal, Wordpress, uCoz és még sorolhatnám...

Ebben a cikksorozatban bemutatom, hogyan is kell weboldalat készíteni! :)

Tárhely választása

Olyan tárhelyet válassz, ami megbízható, mert gondolom senki sem szeretné, ha egyik napról a másikra nyoma veszne weboldalának! Én most a Localhostot használom, viszont azt kell tudni erről, hogy a weboldalad így nem lesz publikus, azaz csak te láthatod! Tehát, ami kell nekünk:

XAMPP [Letöltés]
Notepad++ [Letöltés]

XAMPP Telepítése, használata
Töltsük le a program telepítőjét, nyissuk meg, majd indítsuk el a telepítést. Mindent hagyhatunk gyári beállításon. Ha ez megvolt, jöhet a használata! A program indítása után egy ilyen felület fogad minket:Az Apache és a MySql kell, hogy működjön. (Ha zöld színnel vannak jelölve, minden jól működik!)

A böngészőnkbe írjuk be, hogy localhost. Itt találunk néhány információt az XAMPPról! Ezután keressük meg a program mappáját számítógépünkön, azon belül pedig a htdocs mappát. Innen mindent kitörölhetünk, ugyanis itt kap majd helyet a mi weboldalunk! A Notepad++ programmal fogjuk elkészíteni weboldalunkat, de ezt már a következő cikkemben fogom leírni! :)

Így, a végén még egyszer mondom: Ha Localhostot használunk, nem lesz publikus weboldalunk, azaz csak mi láthatjuk majd!

kovjonas profilképe
KovJonas @kovjonas Hobbi web-designer, kezdő 3D modellező, LEGO őrült.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}