Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Tech

Tudomány

Kultúra

Szubjektív

Vissza
vmarci21 Battleground BLOG
2017.06.07 00:06
Alakul egy új EU, amiből Orbán ki akar maradni - tldr
Image
A németek és a franciák egy eddiginél sokkal szorosabb, katonailag is értelmezhető EU-t tervezgetnek. Ebből az Orbán-kormány biztosan nem kér majd. Középtávon lehet, hogy két EU lesz.
2017.06.07 20:11
Érdekes. Hát kíváncsi leszek...
2017.06.07 20:12
Startupoknak biztos nem jó, ha kívül maradunk. De(!), viszont visszatérhetnek a jó magyar cégek, amelyek valóban magyar kézben vannak és mint patika minőségi munkák lennének. És akkor lehet nem azt mondanánk, hogy \"ez német minőség kérem\". Utóbbi már mostanság nagyon nem valós, sokszor a kínai cuccok vállalhatóbbak.
2017.06.07 20:45
Szerintem a jó magyar cégek kifejezést csak az idő hozta létre, szépítette ki, gondolhatunk szinte bármelyik cégre, például az Ikarusra, nem véletlenül ment tönkre szinte teljesen a cég (bár most mintha kezdene újra lábra állni), sosem volt az világszínvonalú, és főleg nem volt olcsó... - a világpiacon már nem tudtak lábra állni. Viszont így hogy az Eu-n belüli piac egységes, így muszáj mindenkinek mindenkivel versenyben lennie. És így olyan cégek születnek, akikre nem csak országon belül lehetünk büszkék, hanem az egész világon megállják a helyüket.. (Tech világból pl. Prezi, Ustream és társaik), illetve bejöhetnek olyan dolgok, amit a kis országok maguknak sosem tudnának, vagy csak sokkal rosszabb minőségben megcsinálni - tehát szerintem a globalizáció egyáltalán nem rossz dolog. az pedig hogy a piac, a munkaerő, és félig-meddig a pénz (euro) egységesítése után még több dolog egységesedne, az alapjaiban szerintem nem lenne rossz. Nyilván bonyolult kérdés pl. az adózás-t összehozni egységesre, mikor jelenleg egy csomó rendszer él egymás mellett, és mivel így sokkal nagyobb kiterjedésű rendszer lenne, így az egészet újra kéne tervezni, és meg kéne valósítani. 
Ezzel együtt viszont én olyan szélsőséges vagyok, hogy nem csak egységesítenék, hanem több darabra is szednék mindent.... Ezt úgy kell érteni, hogy maradva a példánál pl. egységes adózási rendszer van, de az adóbevételek egy részét szét kellene osztani nem országok szintjén, hanem sokkal kisebb területi egységek mentén, mivelhogy milyen helyi fejlesztésekre van szükség, azt nem lehet több száz / ezer km távolságból megmondani, azt egy helyi vezetés tudná a legjobban elkölteni... Ráadásul ezzel a módszerrel megoldható hogy minden területi egység ugyanolyan esélyekkel induljon az Eu-n belül, ami előbb-utóbb elmosná a fejlettségi különbségeket pl. egy tetszőleges, de hasonló méretű Német és Magyar város között. ((Mindez természetesen egy erősen ideális esetben értendő, a valóságban ennél minden sokkal bonyolultabb, kezdjük például ott, hogy mint ahogy a cikkből kiderül legalább 2 ország van az Eu-ban, ami a jelenlegi vezetéssel biztos nem menne bele ilyenbe. ))
2017.06.07 20:56
Tényleg, most jut eszembe, témához kapcsolódva: Német újságok szerint a Németek a közeljövőben el akarják érni, hogy az Eu-n belül az filmekre / zenékre megszűnjön a terület szerinti licencelés. Az az ne legyen olyan, hogy egy filmet Magyarországon az xyz Kft. ad ki, a Franciáknál a abc Inc., hanem az Eu-n belül egységes legyen a kiadó, ha valamelyik országban kiadnak egy filmet / zenét, akkor az az egész Eu-ban ki van adva... Ezzel a lépéssel az online streamin szolgáltatók kínálat egységesedhetne az Eu-n belül, ((Tudom, VPN-en át már az egész világon egységes az online piac, de nem kéne többé VPN-en át Netflix-ezni, csak azért mert a magyar kiadó nem tudott megegyezni a Netflix-el.. Image Persze csak akkor, ha ez igaz hír, és az Eu el is fogadja.. És amilyen gyors volt az Eu pl. a roaming eltörlésével, kb. 2030-2040-re már meg is lesz mindez.. Image ))