0
Új üzenetek
Jelenlévő felhasználók
Kategória
Info! Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
profilkep
vmarci21 2016.11.13 18:59

Kezd asztali, egeres + bill-es környezetben is alakulni. Win után ez lehet a 2. univerzális platform. Annyi külömbségel, hogy itt nem csak a kernel + az appok, hanem a rendszer GUI is tök ugyanaz, ez tényleg univerzális platform lesz. (már he elkészül, mert a Windows 8 előtt 1-2 évvel kezdték el csinálni, és azért lássuk be, hiányzik néhány apróság belőle.. Image )
Ubuntu 17.04 Unity 8
<>

bykewix profilképe
bykewix 2016.11.13 20:43
Alapvetően nem rossz, de
- Alkalmazások hiánya
- Hardveres optimizálatlanság (lásd: ubuntu egy laposon többet igényel akkuból, mint egy akármelyik win)
- Egyeseknek szokatlan kezelőfelület
- Kevés vizuális beállítási lehetőség. Oké, hogy "konzolba" bármi megoldható, de egy mezei júzer vezérlőpultban avagy beállításokban keresi a lehetőségeket vizuálisan és nem akar külön utánanézni egyes dolgoknak vagy éppen gépelni, hogy végre jó legyen.
vmarci21 profilképe
vmarci21 2016.11.13 21:27 Viszont amit egyszer beállítottál, azt nem vogja havonta felülírni egy halaszthatatlanul fontos frissítés... Image És ha valami hiba van, akkor a sajnáljuk, és egy értelmetlen számsoron kívűl egy teljesen egyértelmű hibaüzenet is van, amivel lehet is valamit kezdeni... Image Unity 8 alkalmazásból tényleg nincs sok sajnos (pár száz, max. pár 1000), de x86-on elméletileg mennek a x86-os, x64-en meg a x64-es programok is (mint Windows alatt, ő sem áll sokkal jobban UWP appok terén (szintén sajnos)). 
Testvéremnek kb. 2 hónapja tettem fel Windows 10 mellé a Linux Mint-et (+ beállítottam neki, az nem árthat kezdetnek Image ), azóta nem használta a Windows-t.Az átlag emberek számára szükséges böngészőből tulajdonképpen az Ms és az Apple-t leszámítva a teljes kínálat elérhető (Chrome, Opera, Maxthon, Firefox, Vivaldi, stb.), WPS Office-ra átlállás Ms Office-ról a magyar nyelv hiánya miatt kicsit nehezebben ment, de azzal sem lehet utána semmi baj, VLC, Spotify ( én ha a nagyok közül választani kell, akkor Deezer, de azért nem akartam mindent megváltoztatni neki.. Image ), Skype, Kodi szintén megy rajta egyből. ((Zárójeles megjegyzés, hogy torrent kliens is van Linux-ra, de gondolom azt mindenki csak a legfrissebb Ubuntu letöltésére használná csak.. Image )) + fájlkezelő (jobb esetben a Nautilus az) és tulajdonképpen az átlagos igényeket már ki is elégítettük. Nekem webfejlesztéshez ezek mellé még van Gedit, Brackets, GitKraken és FileZilla. Rendszereszközök közül Gparted, VirtualBox és TeamViewer. Pendrive-ra meg vészhelyzet esetére Boot repair. Innentől kezdve már csak rendesen be kell állítani mindent (Windows-al való együttműködésről van itt Into-n 2 cikkem, fájlmegosztás és dátum/idő kérdésében), és sokkal stabilabban megy mint a Windows. Nem dönt úgy frissítésekkel, hogy neki meg kell változtasson néhány beállítást, nem fog önkényesen drivert "frissíteni", sokkal jobb a több asztal kezelése, sokkal jobb a fájl-kezelője (ha a Nautilus az, mint pl. Ubuntuban). És ha valami nem megy egyből, akkor az esetek 98%-ában kiírja emberi nyelven mi a baja, és lehet javítani ( a maradék 2%-al meg szívni, pl. nálam a projektor fel nem ismerése tippem sincs mitől van.. Image Előző konfig-ban meg a Windows alatt kelett 1 hét, mire beállítottam 1x-nek a videó-kimeneteket rendesen, ezekkel valahogy valamelyik rendszer mindig megszívat.. Image ), központi, egysées frissítéskezelő van, ami az esetek 99%-ában a háttérben (vagy beállítás szerint) frissíti a rendszert, kernelt, alkalmazásokat, mindent, évi 2x kell kp. újraindítani a gépet miatta, és nincsenek felugró ablakok prormaok indításakor, hogy elérhető az új verzió, töltsd le, megoldja magától. Ami viszont teljesen egyértelmű: játszani nem ezen fog senki, mert kb. 0-val egyenl az elérhető játékok száma, és ha valami olyan szolgáltatás kell, ami erre nincs, akkor megit Win vagy Mac maradt csak (profi képszerkesztés, videovágás, Windows alkalmazás készítése Image ).
Unity 8-ról, amiről a kezdő bejegyzés szólt, arról meg nem tudok / nem érdemes érdemben beszélegtni még, mert nincs kész. Jelenlegi állapotában a Win xp is jobb nála.. Image Viszont már látszik a fény az alagút végén. Image 
Extra: Találtam egy ablakkezelőt, ami nekem nagyon megtetszett, bár mé nem volt időm kipróbálni, de szerintem nem lehet rossz, főleg Windows után, és szerintem neked is tetszene. Ez lenne az, katt.  Image 
Válasz írása..