Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Tech

Tudomány

Kultúra

Szubjektív

Vissza
bykewix Battleground BLOG
2016.10.11 11:30

Ti gondolkoztatok már azon, mi lesz ha minden kábeles dolgot átvesznek a wireless vagy bt termékek?
Aki használt már mondjuk Wireless egeret, bt fülest, stb észrevehette, hogy még mindig nem kiforrott technológia, és szerintem itt kezdődik a baj.
Már az újabb laptopok egy részében sem lesz megtalálható a jack aljzat, illetve 1 USB3.0 és 1db Type-C lesz. Emellett ezekben lesz beépített wifi + bt.
Node a jack kihagyása miért nem jó?
Számos probléma van a bt fülesekkel. Ha a közelébe van akár egy nagyobb trafó vagy bármi mágneses dolog, brutálisan be tud zavarni a hangzás minőségébe. Probléma még az alapvető minőség, komolyabb sistergések ha éppen nincs hang. Néha eldobáló jelek. Mindezt például egy kábelessel nem lehet tapasztalni.


Miért nem jó a BT/Wireless egér/billentyű?
Itt is bezavarnak a külső jelek, akár ha mondjuk bt-n keresztül használjuk a fülesünket és az egerünket, eldobálhatja bármelyiket random (volt rá példa, nem készülékhiba). Lassabb a reakcióidő, válaszidő. Az egerekhez és billentyűkhöz pedig általában adnak egy saját speciális usb wireless-t, amit mindenképp használnod kell. Ezzel -1 usb hubunk marad, és az a legnagyobb baj, hogy a legfrissebb laposokban 1usb3.0 csati található meg talán még jobb esetben egy usb2.0, ahova illeszthetnénk.


Ami még számomra rossz ezekben a perifériákban, hogy vagy elemcserés az összes (hetente-havonta) vagy tölteni kell, de azt napi szinten.
Szerintetek? Ezek most gyors gondolatok, de későbbiekben kifejtem, hogy ez az egész nem a legjobb. Telefonon még esetleg talán elmegy, hogy elhagyják a jack aljzatot (bár azért ott sem jobb a helyzet, a problémák ugyan úgy megmaradnak a bt fülesekkel). Ha type-c vagy éppen apple-s átalakítót adnak hozzá, akkor zenehallgatás közben nem tudod tölteni a telefont.
2016.10.11 14:55
Itt van még egy emberke, aki inkább régimódi marad.. Image Van egy határ, nem kell, hogy minden drótnélküli legyen.. Image
2016.10.11 15:20
Én pont a vezetékeket utálom. Vezeték nélküli bill + egér a legjobb találmány... Image 6 db AAA tölthető elem + (akár USB-s) elemtöltő a gép melett, és nincs semmilyen probléma belőle. (Max. amikor kiszedném a töltőből az elemet, és rájövök, hogy nem volt teljesen benne, így nem is töltődött fel... Image )
2016.10.11 15:22
Én már hangszóróból is kerestem vezeték nélkülit, de olyan sajnos még nincs (ok, van 5.1-es hangrendszer 7 számjegyű összegért... Készi, inkkább nem kell. Image ) Viszont ott meg a rövid kábel problémáját megoldottam 230V-os vezetékkel, jack RCA-átalakítókkal Image Jack végére van rátekerve a 230V drót vége, az RCA meg belemegy az RCA dugóba.. Image 
2016.10.11 19:31
Szerintem jó dolog a wireless, de csak egy bizonyos fokig - wifi, mobilnet, ilyesmik. Viszont hallottam már olyanról és egyszer szemtanúja is voltam annak, hogy egy drótmentes kiegészítő azért semmisült meg, mert rosszkor merült le az elem Image A laptop + vezetéknélküli egér párosításról pedig annyit, hogy az usb egeret is valahová be kell kapcsolni.