Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Tech

Tudomány

Kultúra

Szubjektív

Vissza
vmarci21 Battleground BLOG
2016.02.06 23:20
Index - Tech - Kéz a kézben jár az Ubuntu és a Windows
Image
Bemutatkozott a Linux ízesítésű hibrid, ami egyszerre tablet és asztali gép.
2016.02.06 23:36

Jó mindkét rendszer, az irány is jó, de ezt a csatát szerintem egyikőjük sem fogja megnyerni. Ubuntu a lassúsága miatt (több mint 5 év alatt jutott el oda, hogy ténylegesen lehessen ilyet támogató eszközt venni), Windows pedig az össze-vissza kavarása miatt (márami az alkalmazásokat illeti) (Win 8 - WP 8 - Win 8.1 - WP 8.1 - univerzális Win / WP 8.1 - ublniverzális Win 10 - Win32) Nincs olyan fejlesztő aki ezt követni tudja, felhasználók meg még jobban össze vannak zavarva, amire még rájön az, hogy mobilos Win 10- emln futnak a WP 8+ appok, de tableten, pc-n nem, ill. fordítva is igaz, Win 8+ appok mobil Win 10-en nem mennek. Valahogy egyenesbe kéne hoznia magát a Microsoft, és még akkor is csak óriási marketingel hozhatja ezt helyre.


És hogy akkor szerintem ki fog nyerni? Már jó ideje megy az Android mobil és tablet mellett TV-n és okosórán is. PC-re is megjelenik az Android, akkor a többi rendszer csomagolhat, Google nagyon meg fogja őket verni. TV és okosóra megjelenést is gördülékenyen megoldotta, ha ezt nem rontja el, akkor biztos nyertes. És szerintem már idén be fogják jelenteni a PCs androidot.
2016.02.07 12:25
Remix OS egy rakás hulladák. PC-re még mindig Windows. Az Android nem tud nyerni asztali PC és notebook-ok felett, akárhogy is próbálkoznak. A legnagyobb hátránya az androidnak, hogy kevés a hardverillesztő, innentől nekik is bukott ügy.
2016.02.07 13:00
Windows-nak még vannak Dos-ból örökölt hibái, amire még rájöttek a Win 95-ös alapok, amik egyre nagyobb hátrányok a modern felhasználással szemben. Windows a 8-as verziótól csak szenved, próbál újat mutatni, de amíg a régi dolgoktól nem szakít, nem lesz belőle semmi jó. Ellenben Android egy modern alapokra épülő rendszer, nincsenek olyan örökségei, mint a Windowsnak a Win 32, így van normális alkalmazás szintű jogosultság-kezelése, van normális (alkalmazás) frissítési rendszer. És a Google-nak van a kezébe egy olyan dolog, amit az Ms és az Ubuntu eljátszott: Az újdonság ereje, a Google még be tud robbanni, címlapra tud kerülni ha bemutat egy PC-s rendszert, amit ha jól használ fel (tehát nem úgy mint az Ubuntu vagy az Ms), akkor gyorsan sikereket érhet el. Persze, az Ms-nek és az Ubuntu-nak is van esélye, de sokkal bonyolultabb a helyzete, mint a Google-nak. Tulajdonképpen az Ms-nek az lenne a legjobb, ha a Windows mellett egy új rendszert kezdene készíteni, Win 32 és a többi hü.eség nélkül, UWP-re építve, és az UWP lehetőségeit továbbfejlesztve. Ubuntu-nak pedig még több partnert kéne találnia, hogy legyen normális telefon és tablet kínálata, mert még mindig 10 alatt van a kapható eszközök száma.