0
Új üzenetek
Jelenlévő felhasználók
Kategória
Info! Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
profilkep
bykewix 2015.02.23 15:21 IT hírek
Összes válasz megjelenítése
vmarci21 profilképe
vmarci21 2015.02.24 16:30 Nem tudom máshogy elmagyarázni, nem vagyok jó példákból.. Image 
Nézzük más példával, kitalált adatokkal... 
Afganisztán-ban sokkal kevesebb szabálytalanság történik mint Németországban. Akkor most Afganisztán biztonságosabb hely mint Németország?? Természetesen nem, csak sokkal kevesebb a szabály. Ugyan ez vonatkozik Windows-ra is, ott sokkal több minden ""megengedett"", mint Linux alatt. 
bykewix profilképe
bykewix 2015.02.24 16:45 Nem a példa a lényeg, hanem, hogy mi köze van a sebezhetőségnek ahhoz, hogy mi megengedett és mi nem? Valamilyen szinten függ ettől is, ami korlátozottabb, az valamivel biztonságosabb, de nem is minden esetben. 2012-ben emlékszem, hogy a Windows volt a legsérülékenyebb, most osx. Változó.
vmarci21 profilképe
vmarci21 2015.02.24 16:52 Annyi, hogy ahol több korlátozás van, ott több dologban lehet biztonsági rés... Tehát pl. ebből a sok "apró" Linux és OS/x-es résből egy csomó lehet olyan, ami Windows-ban nem is lehetséges rés, mert alapból engedi a rendszer. 


Különben meg úgy látom, neked is elfogytak az ellenérveid, így kár ezen vitatkozni, szerintem mindketten egyetértünk azzal, hogy nem a felfedezett rések száma határozza meg a rendszer biztonságát, hanem hogy egyes réseket mennyiszer használnak ki. És mint tudjuk, a legnagyobb rés a felhasználó, aki minden ablakot leOK-ozik... 
Válasz írása..