Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

vmarci21 Battleground BLOG
2014.02.14 19:57
Tegnap kitakarítottam a Win-t, ma már újra nem látszik az into.hu a reklámoktól.... Image 


komolyan nehezére esik az ms-nek egy csomagformátumot bevezetni, amin sokkal nehezebb a visszaélés?? + az áruházat kiterjeszteni Win asztali alkalmazásokra is, ahova már egy kis odafigyeléssel lehetetlen ilyen "ajándékprogramokat" telepítő alkalmazást beküldeni?? 
2014.02.14 20:15
Ne a Microsoft-ot hibáztasd. Te szedted le az adott programot.
1. A kérdést biztos felteszi a telepítő, hogy az adott reklámozott terméket szeretnéd-e telepíteni
2. Böngészőkiegészítő lehet, amit elvileg Firefox-ba és Chrome-ba külsős programok már nem tudnak telepíteni, tehát nem installer-ből mehetett rá, márha a legfrissebb böngészőverzióval rendelkezel
3. Nekem miért sincsenek ilyen problémáim? Image
4. Ne vedd ezt az írást beszólásnak, lehúzásnak, csak egy picit oda kell figyelni mit telepítesz, gondolom Ubidon sem azt teszel fel ami szemnek, szájnak íze.
2014.02.14 20:16
@vmarci21: Nem tudom mi bajod a Windows-szal...
2014.02.14 20:29
Ubidon sem azt teszel fel ami szemnek, szájnak íze.

De. Ez egy rossz szokásom, hogy ami kinézetből / leírásból megtetszik, azt fel is rakom. Ezért nem is hibáztatok senkit, az Ubit és a Win-t is csomószor hazaküldtem ezzel... 

2:. Tegnap megtaláltam, egy "Video player"-nek nevezett plug-in fut, de nem engedte a chrome eltávolítani, mert a "csoportházirend nem engedi"?? Értem, ez egy jó funkció vállalatoknál, felügyelni kell a gépeket - de egy program hogy tudta berakni magát így?? 


Nem, az ms csak közvetetten hibás: 
1.:A rendszergazdai jogot kérő ablak még mindig nagyjából 0... A részletek alapból elrejtve, hogy biztos ne lásd, hogy a Windows Defender.exe (egy példa) mögött nem az Ms áll. És még jelszót sem kér, egy enter ütés és már megy is. 
Ez nálam egy WinUpdate.exe-vel játszódott el, bár itt már gyanús volt, mért kér a WInUpdate rendszergazdai jogot?? Majd részletek: Fejlesztő: ismeretlen.... Na ekkor nyomtam egy Mégse-t. De egy egyszerű felhasználó: 1.: el sem olvassa az alap üzenetet sem 2.: ha el is olvassa, elhiszi, hogy a Win akarja magát frissíteni.  


2.: Áruház! Egy ellenőrzött áruház! Ennél jobb megoldás jelenleg nem létezik. 


Ok, én voltam a hü..e, mert már megszoktam hogy duplaklikk, ==> adatok elolvasása ==> jelszó beírás és már megy is fel a program, az az a program!! És nem más.... 
kellett volna figyelni a telepítő mit akar a 20. ablakban is.... 
2014.02.14 20:32
Be lehet állítani, hogy rendszergazda jelszót kérjen, ha van olyan művelet, amit rendszergazdák hajthatnak végre.
Ha elindítod, akkor írja, hogy "Ellenőrzött gyártó", ami mindent elárul.
2014.02.14 20:36
Különben most elsősorban ezeket a cégekre vagyok mérges, akik nem képesek normális telepítőt kiadni, és ilyeneket tesznek bele. Nem kis "pénzéhességre" utal... 
2014.02.14 20:38
@vmarci21: Te most véglegesen felraktad a Win8-at? Image 
2014.02.14 20:39

@bigblog_Mindig volt Win a gépemen, és már egy éve a 8.1 az. Image  "Természetesen" csak másodlagos rendszernek, a Win függő programokhoz. 
2014.02.14 20:41
Lehet én is felrakom az ubit másodlagos rendszernek. Elvégre, nem is olyan rossz Image Csak azért mondom, hogy ne idegeskedj az egyes "pénzéhes" cégek miatt. Pontosabban hogyan is kell (ubi másodlagos rendszernek)? 
2014.02.14 20:48
@bigblog:
1. lehetőség: Ubuntu telepítő CD megtalálja a Win-t, és elég nagynak érzi a partíciót 2. rendszer telepítéséhez: A telepítőben lesz egy "Telepítés a WInodws mellé"
2. lehetőség: A telepítő CD megtalálja ugyan a másik rendszert, de nem tud mellé automatikusan telepíteni: Kézi particionálás. 2. esetnél én így szoktam csinálni, így nem lehet baj:
link // az az Win alatt hozol létre 2 partíciót.