12+

Általános felhasználási feltételek

A jelen Általános Felhasználási Feltételek (a továbbiakban: Általános Felhasználási Feltételek, avagy ÁFF) az Into.hu (IntoMedia Group & Productions (Ügyvezető: Polgár Zoltán, Szombathely, +36/706494285, info@into.hu), továbbiakban: üzemeltető, vagy into.hu) apróhirdetési részére vonatkozik. Az üzemeltető fenntartja a jogot jelen felhasználási feltételek egyoldalú módosítására, ez esetben a felhasználóinkat tájékoztatjuk a szabályzat módosításáról, és az új szabályzat elérhetőségéről. Az oldal további használatával a felhasználó elfogadja az éppen aktuális szabályzatot.

Az ÁFSZ-ben használt fogalmak:

 • Termék - Olyan a felhasználók által feltöltött termék, amely az adásvétel tárgya lehet.
 • Eladó - Az a felhasználó, aki terméket eladásra kínál.
 • Vásárló - Az a felhasználó, aki terméket vásárol az oldalon.
 • Tranzakció - Az a folyamat, amely egy termék megrendelésével kezdődik és egészen a megrendelés lezárásáig tart.

1. Termékfeltöltés

Termékeket bármely, regisztrált felhasználó feltölthet, amennyiben meg van erősítve az email címe, és a ez a lehetőség semmilyen egyéb ok (például kizárás) miatt nincs számára ideglenesen vagy véglegesen korlátozva. Több mind 40000 Ft-ért árult termék feltöltéséhez ezek mellett megerősített telefonszám szükséges. Az üzemeltető fenntartja a jogot előzetes közlés nélkül a termékek eltávolítására, moderációjára.

2. Vásárlás

Az oldalon termékeket bármely, regisztrált felhasználó megvásárolhat, amennyiben ez a lehetőség semmilyen egyéb ok (például kizárás) miatt nincs számára ideglenesen vagy véglegesen korlátozva.

3. Tranzakciók

Egy termék megrendelése után az eladónak 14 napja van a megrendelés visszaigazolására. Amennyiben ez nem történik meg, a tranzakció automatikusan sikertelen státuszba kerül. Egy megrendelés visszaigazolása után a vásárló köteles a fizetésére; az eladó pedig a megrendelt termék a vásárlóhoz való eljuttatására az előzetesen meghatározott módon.

3.1. A fizetésnél használható módok:


Banki átutalás
Ez esetben a vásárló az eladó által meghatározott számlaszámra köteles átutalni a megfelelő összeget. Az így kifizetett tranzakciókba az üzemeltetőnek nincs belelátása, annak megtörténéséért illetve pontosságáért felelősséget nem vállal!
Készpénzes fizetés
Csak személyes átvétel esetén lehetséges. A vásárló a személyes találkozás alkalmával köteles az eladó számára a megfelelő összeget átnyújtani. Az így kifizetett tranzakciókba az üzemeltetőnek nincs belelátása, annak megtörténéséért illetve pontosságáért felelősséget nem vállal!
Utánvét
Csak Magyarországról Magyarországra feladott csomag esetében lehetséges. Ez esetben a vásárlónak a csomag átvételekor kell a megfelelő összeget kifizetnie. Az így kifizetett tranzakciókba az üzemeltetőnek nincs belelátása, annak megtörténéséért illetve pontosságáért felelősséget nem vállal! Az utánvéttel kapcsolatos további információkat a csomagküldő cégnél kérhet.
Bankkártyás vagy Barion egyenleg
Ez esetben a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai az Into.hu-hoz nem jutnak el. Az így kifizetett tranzakciókhoz az eladónak előzetesen meg kell adnia Barion fiókjához tartozó email címét. A hibásan megadott adatok, vagy bármely, a felhasználók hibájából bekövetkező hibás fizetésért az üzemeltető nem vállal felelősséget. Az így kifizetett tranzakciók összegét az eladó kapja meg, viszont az összeg a tranzakció sikeres befejezéséig, vagy maximum 90 napra zárolásra kerül. Amennyiben a tranzakció sikertelenül végződik, akkor a pénzt - kezelési költség levonása után - visszajuttatjuk a vásárlóhoz, ezt a visszaélések elkerülése érdekében a vásárlónak a tranzakció lezárását követő 30. napig kell kérnie, és ezzel együtt igazolnia kell személyazonosságát, illetve felvesszük a kapcsolatot az eladóval is.

3.2. A szállításnál használható módok:


Személyes átvétel
Ez esetben az eladó és a vevő által megbeszélt helyen és időben az eladó köteles átadni a vevőnek az általa megrendelt termékeket. Az így átvett tranzakciókba az üzemeltetőnek nincs belelátása, annak megtörténéséért illetve pontosságáért felelősséget nem vállal!
Csomagként való feladás
Amennyiben a termék Magyarországi címről Magyarországi címre érkezik, úgy az üzemeltető által megadott lehetőségek közül lehet választani termék feladásakor. Az eladó köteles a vevő által megadott címre és névre feladni a csomagot, és annak rendelésszámát (online követéi számát) az Into.hu rendszerében megadni. Az üzemeltető ez esetben ellenőrzi az adatok (cím, név) pontosságát. A hibásan feladott csomagokért az üzemeltető felelősséget nem vállal. Az üzemeltető legjobb lehetősége szerint naprakészen tartja a csomagfeladási díjakat, de a díjak változása, vagy a csomag adatainak (súly, méretek) rossz megadásából származó esetleges költségkülönbségekért felelősséget nem vállal. Nem magyarországi címről Magyarországra feladott csomagok esetén az eladó köteles megadni a termék elküldéséhez szükséges összeget. Az összeg rossz megadásából származó esetleges költségkülönbségekért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

3.3. A tranzakciók sikeressége

A tranzakciók befejezését (sikerességét vagy sikertelenségét) az eladó és a vevő is köteles az üzemeltető felé, a tranzakció adatlapján, a megfelelő gomb használatával jelezni. Erre a tranzakció kezdetétől számított 60. Napig van lehetősége. Ha eddig az időpontig a vásárlótól nem történik visszajelzés, akkor az üzemeltető a tranzakciót automatikusan sikeresnek jelöli meg, kivéve ha az eladó sikertelennek jelölte meg azt. Amennyiben az adott időpontig a tranzakció lezárása nem történik meg, akkor az üzemeltető a tranzakció megnyitását követő 10., 20., 30., 40., 50. és 55. Napon emailban értesítést küld a felhasználónak. Amennyiben mindkét fél azonos módon zárja le a tranzakciót, akkor a rendszer azt automatikusan lezárja. Amennyiben a lezárás ellentétes módon történik meg, a rendszer a tranzakciót a 60. napon, a vásárló lezárása alapján teszi meg. Magyarországról magyarországra feladott csomag esetén a rendszer automatikusan sikeresen lezárja a tranzakciót a csomag átvételét követő 10. nap után, kivéve ha mg az átvétel napján a vásárló sikertelennek értékeli a tranzakciót.

4. Feltölthető termékek

Az oldalon megosztható bármely, az oldal által felajánlott kategóriákba besorolható termék. Minden más termék megosztása tilos, vagy az üzemeltető előzetes hozzájárulásával lehetséges. Szigorúan tilos megosztani az alábbi kategóriákba tartozó termékeket:

 • Lopott termékek, tárgyak
 • Veszélyes anyagok
 • Gyógyszer, kábítószer
 • Alkohol
 • Hamis vagy hamisított termékek
 • Olyan termékek, melyek sértik harmadik felek, csoportok, szervezetek vagy mások jogait
 • Hitelkártya, bankkártya, készpénz, más pénzügyi termékek
 • Warez vagy warezelsét elősegítő termékek
 • Szexuális termékek, szolgáltatások
 • Minden olyan egyéb termék, aminek használatát, üzembe helyezését, eladását a törvény tiltja

Utolsó módosítás: 2017.04.20.